Hvit leppestift, hockeysveis og pastellfargde øredobber i plast. Og gryterett selvføgelig. Jada, 80-tallet har satt sine spor hos matmor.
Denne gryta heter Inger Marthas gryte hjemme hos oss – etter mammas barndomsvenninne, min fadder og rettens opphav.
Det er en av noen få retter på bloggen som også har halvfabrikata i oppskriften. Som mange av mine faste lesere har fått med seg – så er jeg ingen fanatisk motstander av halvfabrikata. Det er supert å lage mat fra bunnen av, og i all hovedsak gjør jeg det selv. Men ingen regel uten unntak. Noen dager er ekstra travle, og av og til er det verken tid eller overskudd til å være flinkis på kjøkkenet. Heldigvis blir produsentene også flinkere og flinkere til å fjerne unødvendig høye mengder salt o.l. fra sine produkter.
Så kjøp noe halvfabrikata i ny og ne med god samvittighet – f.eks en posesaus – og lag denne retromiddagen.
Gryteretten har vært med meg i flere tiår ligger selvsagt også på appen min.
Nok til 4.
Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 25 minutter.
Dette trenger du
300-400 gram kjøttdeig eller karbonadedeig eller kyllingkjøttdeig
1 pose kjøttdeigsaus
1/2 dl melk eller fløte, eller creme fraiche
1 boks sjampinjong 400 gram i skiver, eller 4-6 ferske
1 boks mais
1 løk
1 ss paprikapulver
1 ts salt
1 ts pepper
ris, couscous eller quinoa
Slik gjør du
Sett på ris.
Stek kjøttdeig med paprikapulver (vær raus), salt og pepper på middels høy varme til den får litt stekeskorpe.
Bland sausen etter anvisning på pakka. (Kokes opp med 4,5 dl vann)
Hakk løken i passe biter,og blank den i stekepanna før den går i gryta. Hvis du bruker ferske sjampinjonger skal disse også skjæres i mindre biter og brunes i stekepanna før de går i gryta.
La putre en 5-10 minutters tid.
Ha maisen og fløten/creme fraiche eller melk i og putre i 5 minutter til.
Server med ris, couscous eller for eksempel quinoa.
#oppskrift #mat #middag #gryterett #kjøttdeig #enkelgryterett #hverdagsmiddag #oppskrift
Dette så virkelig godt ut! Det skal jeg prøve
Mona: Den er bankers!:-) Siri
Nam! Så god den så ut!
Prøvde å lage denne nå ikveld , og er kjempe fornøyd ! Var kjempe godt ! Har skrivd opp i kokeboka mi og skal lages igjen ! Takk for oppskrift
Pia: Det var hyggelig å høre! Fint å ha noen kjappe retter som man vet funker.:)
Har alle ingrediensene untatt kjøttdeigsaus
Er det noe jeg kan erstatte det med?:)
Ina: Hm, vet ikke hvordan dette gikk, men alle former for tomatsaus funker.:)
Tusen takk for at du delte oppskriften med oss. Fantastisk god gryterett og så enkel å lage. Heldigvis rester igjen til i dag.
Inger Rakfjord: Hei! Så hyggelig at det ble en suksess. Man skal ikke kimse av en klassisk gryterett.:-)
Heisann!
Denne skal jeg prøve å lage til en guttetur jeg skal på. Er ganske fersk nå det gjelder “kokkelering”, så spør kanskje dumme spørsmål. Men er det noe problem, eller noe jeg bør tenke på dersom jeg vil lagge gryteretten en dag, eller to før?
Hei! Beklager sen tilbakemelding, jeg bruker å ta blogg-ferie i skolens sommerferie.:) Håper kokkeleringen gikk bra, gryteretter blir som regel bare bedre av å lages dagen før, så regner med at det gikk greit.;-)
Levitra Angebot [url=http://sildenaf75.com]viagra[/url] Propecia Pas Cher Canada Online Drug Stores In Canada
Blir den oppdatert noen gang den appen din? ?