Italienerne har et av verdens mest kjente kjøkken, og de har perfeksjonert “det enkle er ofte det beste”.
Ofte kan du lage de deiligste italienske retter på 15 minutter, og trylle frem rene og gode smaker på no time. Som her.
Denne retten er egentlig bare ment å være pasta med sitronsaus. Jeg har tatt med en pakke serranoskinke i også. Tar du deg tid til å steke den litt, så får du sprø deilige skinkebiter i pastaen. Men det funker selvsagt å bruke den som den er også.
Syns du det blir litt mye fløte på en vanlig hverdag, kan du bruke Trines tips for å redusere mengden.
Oppskriften finner du også på min matapp.
Nok til 4
Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 15 minutter.
Dette trenger du
500 gram kort pasta
2 sitroner
2 dl kremfløte
50 gram smør
1 pakke serranoskinke
salt
pepper
parmesan
Slik gjør du
Sett på vann til pasta.
Smelt smøret på svak varme varme.
Vask sitronene og riv det gule skallet fint i en bolle. Ikke ta med det hvite.
Bland sammen med det smeltede smøret.
Ha i fløte, saften fra 1/2 sitron, salt og pepper.
Legg skinken på et bakepapir og sett den i ovnen på full varme. Pass på – når ovnen er varm blir den fort sprø. Da tar du den ut.
Bland sausen med den ferdigkokte pastaen, og ha biter av sprø skinke oppå.
Server med parmesan hvis du vil.
#pasta #pastaallimone #allimone #sitron #sitronsaus #sitronogserrano #oppskrift #middag #hverdagsmiddag
Så deilig og lettvint denne retten så ut ! Sitron er perfekt følge til pasta, skal garantert prøves 🙂
Robert & Linda: Ja, sitron er en ofte undervurdert, gul og fin ting.:-) Var inne og sjekket ut bloggen deres – den var også fin!:-)
Skal sausen kokes eller bare være på svak varme? Hvor lang koketid i såfall? 😊
Loreena: Bare sånn på svak. Når det er varmt er den ferdig, det tar bare et par min.:)
Buy Viagra With No Prescription Buy Cipro Online No Prescription [url=http://arealot.com]implicane[/url] Mimonycin Online No Perscription Pharmacies Outside Usa