Alaska-is

Eller Baked Alaska. Kjært barn har som kjent mange navn, og den er også kjent under navnet Omelette Norvegienne.

Is – bær – marengs – og litt varme. Det er alt du trenger.

Noen varianter har sukkerbunn også, men jeg syns denne trelags-delikatessen fungerer helt utmerket.

Har du planer om å svinge innom en dessert i helgen – la det gjerne bli denne!

Nok til 4-6 personer.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, ca 15 minutter.

Bruk de bærene du liker best, gjerne frosne som du tiner. Men pass på at bær som har vært frosne er avsilte og romtempererte. Desserten skal ha såpass kort tid i ovnen at kjøleskapkalde bær  ikke rekker å bli ordentlig varme.  

Dette trenger du

vaniljeis
bær
4 eggehviter
50 gram sukker 

Slik gjør du

Sett stekeovnen på  full guffe.

Finn frem de bærene du trenger.

Stivpisk eggehviter og sukker.

Bruk en vanlig ildfast form, eller porsjonsformer som er ildfaste.

Legg først et lag med is, så bærene oppå der.

Ha den stivpiskede marengsen oppå.

Sett formene midt i ovnen, og stek i ca 3 minutter, eller til marengsen blir brunflekket.

Done. Oh, du store dessertglede!

 

#dessert #alaskais #bakedalaska #omelettenorvegienne #oppskrift #mat #matglede #dessertglede #digg

 

Print

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg