Eller Baked Alaska. Kjært barn har som kjent mange navn, og den er også kjent under navnet Omelette Norvegienne.
Is – bær – marengs – og litt varme. Det er alt du trenger.
Noen varianter har sukkerbunn også, men jeg syns denne trelags-delikatessen fungerer helt utmerket.
Har du planer om å svinge innom en dessert i helgen – la det gjerne bli denne!
Nok til 4-6 personer.
Fra kjøkkenbenk til middagsbord, ca 15 minutter.
Bruk de bærene du liker best, gjerne frosne som du tiner. Men pass på at bær som har vært frosne er avsilte og romtempererte. Desserten skal ha såpass kort tid i ovnen at kjøleskapkalde bær ikke rekker å bli ordentlig varme.
Dette trenger du
vaniljeis
bær
4 eggehviter
50 gram sukker
Slik gjør du
Sett stekeovnen på full guffe.
Finn frem de bærene du trenger.
Stivpisk eggehviter og sukker.
Bruk en vanlig ildfast form, eller porsjonsformer som er ildfaste.
Legg først et lag med is, så bærene oppå der.
Ha den stivpiskede marengsen oppå.
Sett formene midt i ovnen, og stek i ca 3 minutter, eller til marengsen blir brunflekket.
Done. Oh, du store dessertglede!
#dessert #alaskais #bakedalaska #omelettenorvegienne #oppskrift #mat #matglede #dessertglede #digg