Alaska-is

Eller Baked Alaska. Kjært barn har som kjent mange navn, og den er også kjent under navnet Omelette Norvegienne.

Is – bær – marengs – og litt varme. Det er alt du trenger.

Noen varianter har sukkerbunn også, men jeg syns denne trelags-delikatessen fungerer helt utmerket.

Har du planer om å svinge innom en dessert i helgen – la det gjerne bli denne!

Nok til 4-6 personer.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, ca 15 minutter.

Bruk de bærene du liker best, gjerne frosne som du tiner. Men pass på at bær som har vært frosne er avsilte og romtempererte. Desserten skal ha såpass kort tid i ovnen at kjøleskapkalde bær  ikke rekker å bli ordentlig varme.  

Dette trenger du

vaniljeis
bær
4 eggehviter
50 gram sukker 

Slik gjør du

Sett stekeovnen på  full guffe.

Finn frem de bærene du trenger.

Stivpisk eggehviter og sukker.

Bruk en vanlig ildfast form, eller porsjonsformer som er ildfaste.

Legg først et lag med is, så bærene oppå der.

Ha den stivpiskede marengsen oppå.

Sett formene midt i ovnen, og stek i ca 3 minutter, eller til marengsen blir brunflekket.

Done. Oh, du store dessertglede!

 

#dessert #alaskais #bakedalaska #omelettenorvegienne #oppskrift #mat #matglede #dessertglede #digg

 

Print

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top