Bloggen er 7 år!

7 år er gått siden jeg ga meg selv meg blogg i hobby-gave. Som relativt nybakt tobarnsmor var jeg på jakt etter et rom som kunne være bare mitt.

En matapp har det også blitt underveis, og ikke minst en matbok – En bit av Sørlandet – som jeg har gitt ut sammen med en nær og god venninne.

I løpet av de årene jeg har blogget har det eksplodert med blogger av alle slag. Det finnes en rekke matbloggere i Norge nå, og det finnes blogger for alle behov. Enten du er allergisk for gluten eller er vegetarianer, foretrekker lavkarbo – eller bare bor alene. Og det finnes mange blogger som formidler matoppskrifter som fordrer et høyt ambisjonsnivå på kjøkkenet.

Målet med min blogg har alltid vært å formidle enkle og gode retter til de med et helt normalt ambisjonsnivå på kjøkkenet. De med et travelt familieliv som har begrenset tid til å lage middag mellom jobb og fritidsaktiviteter. De som liker å lage god mat som tar litt tid innimellom – men som mest av alt trenger noen tips til rask og grei mat i hverdagen. Altså folk med liv som ligner mitt eget.:)

Det gøyeste for meg er å forsatt kunne oppdage noe nytt, og fortsatt kunne lære noe på kjøkkenet. Og så lenge jeg føler det slik, så kommer jeg nok til å fortsette med bloggen også, selv om jeg nå har trappet litt ned grunnet andre jobber.

Det har blitt en tradisjon å feire bloggens bursdag med kokosbollekaka – den absolutt mest leste og delte oppskriften jeg har lagt ut i løpet av disse årene.

Så her kommer den – HIPP HIPP HURRA!!

(P.S. Etter denne kaken vil du sitte igjen med 4 eggeplommer. Disse kan du f.eks. bruke på å lage en ekte Spagetti alla carbonara.)

Det tar cirka en halvtime å lage kaka, men den må stå i kjøleskapet over natta, eller minimum 4 timer, slik at den stivner.

Dette trenger du

4 eggehviter
3 kopper sukker, vanlig klassisk kaffekopp, cirka 3 dl totalt
6 gelatinplater
1 dl kokende vann
kokosmasse
60 gram delfiafett
50 gram mørk kokesjokolade eller selskapsjokolade

 

Slik gjør du

Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Klem ut vannet og smelt platene i 1 dl veldig varmt vann. Gelatinen skal ikke koke.

Finn frem sukker, eggehviter og kjøkkenmaskin/mikser.

Stivpisk eggehviter og sukker. Det tar ca 15 minutter i min KitchenAid, eller 20 minutter på full guffe med miksmaster. Når du tror det er stivt nok – kan du godt piske litt til.

Viktig: Hell den flytende gelatinen i mens du pisker. Litt og litt, i en tynn stråle. IKKE VENT MED GELATIN TIL DU ER FERDIG MED Å PISKE.

Smak før du gir deg med piskingen, sukkeret skal være helt oppløst, det skal være en glatt masse.

Smelt sjokoladen sammen med delfiafettet i vannbad. (Ha en stor gryte halvfull med vann på middels varme, og ha sjokoladen og delfiafettet i en liten gryte oppi der. Pass så ikke vannet koker og at det spruter vann oppi den lille gryta)

Strø kokosmasse i bunnen av en kakeform.

Har du plass til et kakefat i kjøleskapet, kan du godt fjerne bunnen av kakeformen, og setter ringen rett på fatet. Så strør du kokosmasse oppi der.

En vanlig rund kakeform gir en ganske flat kake, uten at det egentlig gjør noe, men jo mindre form – jo høyere kake.:-)

Ha marengsen oppi.

Hell den smeltede sjokoladen forsiktig over marengsen. Slapp av – den går ikke ned i marengsen.

Strø gjerne et par-tre ss kokosmasse utover sjokoladen. La stå i kjøleskapet over natta, eller i minimum 4 timer. Du kan også lage den både 2 og 3 dager i forveien, den holder seg bra en god stund.

Bruk en kniv langs kanten  før du tar av kakeformen, så kaka ikke henger fast.

DETTE er kaka si, det! Hurra, hurra, hurra!!

 

Oppskriftskilde: Mamma

#kokosbollekake #kake #bakst #kakeoppskrift #kokosbolle #bursdagskake #maikake

 

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 748

4 thoughts on “Bloggen er 7 år!

  1. Tusen takk for flotte oppskrifter! Jeg er alltid på jakt etter gode, ujålete oppskrifter, da jeg synes at god rotnorsk mat er skrekkelig undervurdert. Jeg fant forøvrig en annen blogg også, den er i noe av den samme gaten. https://ingunns.no Jeg likte den også veldig godt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top