Svinegryte i rød karri

Høsten er en ypperlig tid for gryter, og denne enkle gryta med rød karri traff ualminnelig godt hjemme hos oss.

Sammen med nudler ble det et lettvint, deilig og varmende måltid mens regnet bøttet ned her på Sørlandet.

Nok til 4

Fra kjøkkenbenk til middagsbord 20-30 minutter.

Dette trenger du

125 gram kokoskrem, liten boks
3 dl grønnsaksbuljong
2 ss matolje
450 gram svinefilet
1 løk
2 fedd hvitløk
1 rød paprika
150-200 gram sjampinjong
2 ss rød currypasta
2 ss soyasaus 
4 tomater
koriander, basilikum eller persille hvis du har
nudler

 Slik gjør du det

Løs opp kokoskremen i varm buljong og sett til side.

Skjær svinefileten i tykke skiver, og brun raskt på begge sider i  stekepanna.

I mens svinefileten steker kan du surre finhakket løk og hvitløk i olje i en romslig gryte.

Ha også i paprika  i biter, sopp delt i fire og den røde currypastaen. Bland godt og la det surre et par minutter.

Tilsett svin, kokosbuljongen og soyasaus. La putre på middels lav varme i 4-5 minutter.

      

Ha i tomater i biter og ferske urter rett før servering.

Server sammen med nudler eller ris.

#svinegryte #rødkarri   

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg