Tomatsei

Sei er en rimelig og god hverdagsfisk, spesielt god hvis du tilbereder den på denne måten. Fort går det også.

Server den med pasta og en tomatsaus med sjalottløk, basilikum og gressløk – og vips så har den fått en italiensk make-over.

Denne hverdagshelten og mange andre hverdagshelter finner du også på min matapp. En god venn i middagsnøden. Appen finner du i AppStore eller på Google Play

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 20-25 minutter.

Kjøp den pastaen du liker best. Skal du ha et skikkelig übersunt måltid går det f.eks. an å kjøpe fullkornspasta. Her har jeg brukt linguine, en litt tykkere pasta som ofte brukes til sjømat i Italia.

Dette trenger du

1 pk seilfilet, ca 600 gram
500 gram pasta
8 tomater
3 stk sjalottløk
2 ts tomatpure
3 ss fersk basilikum
3 ss fersk gressløk
2 ss olivenolje
salt
pepper

Slik gjør du

Sett på vann til pasta og til tomatene. 

Skold tomatene ved å skjære et krysse i toppen av tomaten, og legge dem i kokende vann i 20 sekunder. Etter at de er litt avkjølt kan du dra av skinnet.

Skjær tomatene i to, og bruk en teskje for å fjerne kjernen og det våte/frøene. Grovhakk resten.

Rens løken, grovhakk den og surr den blank i olivenolje. Tilsett tomatpuréen og tomatene og la sausen koke på svak varme noen minutter. Smak til med salt og pepper.

Ha i finhakkede friske urter. 2-3 spiseskjeer av hver.

Ha i fisketerninger og la disse trekke i sausen 2-3 minutter, eller til fisken er gjennomtrukket.

Sil kokevannet av pastaen og vend sausen forsiktig inn.

Server gjerne med litt parmesan hvis du har – men det er slettes ikke nødvendig.

 

#oppskrift #mat #middag #pasta #sei #fisk #tomatsei #fisk #hverdagsmat #hverdagsmiddag #italiensk #linguine

Print

4 kommentarer
    1. Ny bruk av sei for min del, men det høres kjempegodt ut! Hva tenker du om å bytte ut ferske tomater med boks? Og hvordan er syrligheten? Trenger den en klype sukker, eller går det bra uten?

    2. Lilleulv: Jeg tenker at deg må vel gå helt fint. Og sikkert lurt med ørlite granne sukker, bokstomatene er jo gjerne litt syrligere enn de friske. Fortell meg hvordan det går!:)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg