Sesamkylling

Hils på den peneste jenta i Wok-klassen.

Når jeg ser rødkål i grønnsaksdisken sånn utpå høsten, er det ikke først og fremst jul jeg tenker på. Jeg tenker nemlig først på denne veldig gode, og veldig pene wokretten. Med kylling marinert i litt soya, sesam og ingefær, servert sammen med rødkål, spinat og vårløk.

Wok er moro. Det går fort, grønnsakene blir sprø og gode (i stedet for de tradisjonelle ihjelkokte som kommer sammen med potitten) og du kan woke alt mulig rart.

Du kan bruke vanlig stekepanne også, men da er det ikke plass til så mye av gangen, så du får heller steke det i et par-tre omganger.

Denne hverdagshelten og mange andre hverdagshelter finner du også på min matapp APPETITT. En god venn i middagsnøden. Appen finner du i AppStore eller på Google Play.

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 20 minutter.

Både rødkål og spinat bør være av det ferske slaget. Som vanlig når du woker, er nøkkelen å kutte opp og gjøre alt klart på forhånd, slik at du bare kan wok’e i vei uten å måte forlate wokpanna.

Dette trenger du

600 gram kyllingfilet
1 ts ingefær fersk
1 ss soyasaus
2 ss sesamolje
1 vårløk
200 gram spinat
500 gram rødkål
250 gram nudler
1 ss sesamfrø
salt og pepper 

Slik gjør du

Ha strimlet kylling i en bolle sammen med revet ingefær, soyasaus og sesamolje.

Bland godt og la det stå mens du forbereder resten.

Kok opp vann til nudler.

Kutt løk i tynne skiver og kål i fine strimler.

Spinaten ramler fort sammen når den kommer wok’en.

Gjør klar sesamfrø også.

Gjør klar nudlene.

Stek først kjøttet et par-tre minutter på middels høy varme, før du har i grønnsakene.

Stek vårløk og rødkål et par minutter før du har i spinaten. Rør rundt til den faller sammen.

Ha i nudler, sesamfrø, salt og pepper.

Eventuelt kan du servere nudlene ved siden av.

Ferdig!

#wok #sesamkylling #seamkyllingwok #rødkål #spinat #vårløk #middag #oppskrift #hverdagsmiddag #mat

Print

6 kommentarer

Siste innlegg