Hvis du skal ha en middag som inneholder ris en dag, så finpuss de smarte husmor/husfaregenskapene dine og kok dobbel porsjon med ris. Da kan du nemlig lage denne lettvinte, rimelige og veldig familievennlige retten dagen etter.
Jeg bruker en ferdiggrillet kylling som jeg renser for alt kjøtt (uten skinnet). Men du kan også bruke 1 pakke kjøttdeig, vanlig – kylling – svin – eller karbonadedeig, som du steker opp. Husk å ikke ta så mye kjøttdeig i stekepanna av gangen, og stek på middels høy varme så det blir litt stekeskorpe her og der. Slapp, grå og vassen kjøttdeig er det fært få som som liker.
Stekt ris er såpass godt at det er verdt å lage selv om man ikke har ferdigkokt ris klar også. Kok noe ris først – og sett i gang.
Nok til 4.
Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 20 minutter. Hvis du har ferdigkokt ris.
Du kan i utgangspunktet ha (nesten) hva som helst i denne retten, det er bare å prøve seg fram. Men denne komboen funker i hvert fall bra.
Dette trenger du
8-10 dl ferdigkokt ris (tilsvarer omtrent 3 dl ukokt ris)
1-2 egg
1 ferdiggrillet kylling
2-3 stilker vårløk
1 løk
1-2 fedd hvitløk
1-2 ts sesamolje (hvis du har)
2 ss soyasaus
salt
pepper
nøytral stekeolje
Slik gjør du
Rens kyllingen, og bland inn sesamolje, salt og pepper.
Kutt løk og hvitløk og ha i en annen bolle.
Ris og vårløk går i en tredje bolle.
Pisk et egg (eller to) med en gaffel sammen med salt og pepper.
Sett på woken på middels varme.
Ha litt olje eller melange i , og hell eggeblandingen i.
Når den er stivnet (omelett/eggerøre-aktig) tar du den over på en tallerken. La stå til alt er ferdig.
Skru woken på middels høy varme, og ha kyllingkjøttet i. Stek i et par-tre minutter.
Ha i løk og hvitløk, og stek et par minutter til, til løken er myk.
Til slutt har du i ris og vårløk. Bland til alt er gjennomvarmt.
Bland inn litt soyasaus, og trekk av varmen.
Skjær omeletten i biter og ha i før servering.
Server med ekstra soyasaus.
#oppskrift #stektris #grilletkylling #mat #middag #hverdagsmiddag