Brownieskonfekt

Jeg baker egentlig ikke så mye – av og til får jeg ånden over meg – men stort sett går det i kokkelering av middager og lignende hjemme hos meg.

Men jeg har to barn, begge er født i februar, så denne måneden er det høysesong med hensyn til baking her i heimen.

Det blir både barneselskap og voksenselskap, og da er det gøy å lage litt forskjellig.

Selv er jeg vokst opp med denne fantastiske kokosbollekaka til alle bursdager, men i år må jeg prøve meg på litt annet også.

For eksempel går det an å lage Brownies, men enda bedre er det med Brownieskonfekt. Kaka lages på vanlig måte, men får en tynt lag aprikosblanding, og marsipanlokk før den skjæres i konfektstørrelser. Åh jadda.:)

OG husk å sjekke ut min mat-app for hverdagsmiddager. Den kan lastes ned fra AppStore eller Google Play.

Nok til en haug med konfekt.
Tid: 60 minutter (skal stekes i 25-30 minutter pluss forarbeid og etterarbeid)

Dette trenger du

100 gram mørk sjokolade
125 gram smør eller plantemargarin
3 egg
200 gram sukker
litt vaniljesukker
150 gram valnøtter (jeg dropper nøtter når jeg lager konfekt)
75 gram hvetemel
1 ts bakepulver

100 gram aprikossyltetøy
30 gram sukker
marsipanlokk,eller marsipan til å kjevle ut  

Slik gjør du 

Smelt sjokoladen i vannbad. Det gjør du ved å ha en mellomstore gryte kvartfull med vann på middels lav varme. Så har du en liten gryte oppi den mellomstore gryta, og bryter sjokoladen i biter oppi der. Har du for mye varme på koker vannet og da spruter det kanskje opp i sjokoladegryta. Det vil du unngå.:)

Når den begynner å smelte, har du smør eller plantemargarin oppi sammen med sjokoladen. 

Pisk egg sukker og vaniljesukker til eggedosis.

Rør sammen eggedosisen med sjokolade/smør-blandingen, og eventuelt hakkede valnøtter. Hvis du ikke skal bruke denne som konfekt, kan du godt spare litt nøtter til pynt. 

Sikt mel og bakepulver også i blandingen og rør godt.

Ha blandingen i en kakeform eller ildfast form som er maks 25 x 30 cm.

Stek på 170 grader i 25-30 minutter. Brownies skal være litt seige i midten.

Når du nå skal lage konfekt, snur du kaka opp-ned etter den er avkjølt.

Kok 100 gram aprikossyltetøy med 30 gram sukker i ca 5 minutter, til sukkeret er smeltet.

Avkjøl litt.

Smør blandingen ut på kakens bunn (du har jo snudd kaka, ikke sant.:))

Vent med å legge marsipan over til syltetøyet har stivnet.

Legg over marsipanlokk (jeg kjøper sånn som er beregnet til rund kake, og bare tilpasser det litt. F.eks. kan du skjære kaka i fire før du begynner å fikle med lokket.) 

Eller du kan kjøpe rull med marsipan og kjevle den ut med melis før du legger den oppå kaka.

NAM!

#brownies #brownieskonfekt #aprikos #marsipan #bakst #kake #konfekt #oppskrift #kakeoppskrift #browniesoppskrift #søtt #dessert

 
 
 

 

    

Print

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

5 thoughts on “Brownieskonfekt

  1. Keflex Pulvule Motilium Without Prescription Comprar Propecia Original [url=http://fzlaka.com]where to buy cialis online safely[/url] Buy Viagra Ups Mexico Prescriptions Hydrocodone Viagra . Com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top