Eggesalat

Denne eggesalaten kaller vi like ofte for eggehakk, og oppskriften er etter moren til en ungdomskjæreste jeg en gang hadde.   

Siden den er majonesbasert, er den påleggssalat vi ofte lager til høytider som jul og påske, eller hvis vi har overnattingsgjester.

Det er en skikkelig bra fysesalat, og en kompis har videreforedlet den med sprøstekt bacon på toppen.

Jeg lager denne salaten litt på gefühlen.

Man knuser noen hardkokte egg med en gaffel, salter litt, blander inn så mye finhakket rødløk man vil ha, og så mye mais man vil ha. Så har man i så mye majones man vi ha etter det. Til du syns konsistensen er passe eggesalat-aktig.

Men dette er i hvert fall nok til 2-3 personer.

Nok til 2

2 egg
rødløk (1 spiseskje)
mais (1 spiseskje)
1/2 ts salt
majones
eventuelt bacon

Slik gjør du


Kok egg i ca 10 minutter.

Fjern skallet og knus eggene i en bolle med en gaffel til de er blitt til en en gjeng med smuler.

Ha i finhakket rødløk, og avrent mais.

Salte.

Bland i så mye majones som du syns er passe. Ingrediensene skal ikke drukne i majones, men det skal likevel være nok majones.

Dette er utseende du er på jakt etter.

Finn frem noe godt brød, ciabatta e.l., og server til noen du liker. Her har eggesalaten fått selskap av en variant med smørbar blåmuggost og pæreskiver, og avokado og sherrytomater med litt revet parmesan.

  

#eggesalat #ppålegssalat #pålegg #påskemat #frokost

 

 

 

Print

5 kommentarer
  1. Kan man bruke noe annet en majones? Jeg har skrevet et innlegg om heter “Hvorfor du har noe å lære av Fotballfrue”. Setter pris på om du leser innlegget og evt. deler det videre.

  2. Medisinstudent: Hei! Siden dette er en majonesbasert salat, er det noen begrensinger ift hvor mye du kan gjøre før det plutselig blir noe helt annet. Men det går selvfølgelig an å bruke lettvarianter, og det går an å kombinere lettmajones 50/50 med f.eks. ekstra-lettrømme.:) Ha en fin dag!

  3. Fant bloggen etter oppslag i Tvedestrandsposten og prøvde meg på eggesalaten med stort hell. Den så lekker ut og smakte fortreffelig med litt mere løk – ettersom vi er to voksne. Vegårdsheiinger er etter mi erfaring litt skeptiske, men dette gikk rett ned.Smakte minst like godt som ferdigsalater og her vet jeg hva jeg spiser. Takk!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg