Crostini med bakte druer

Vi er en ostesmørbrød-familie i helgene. Noen ganger helt planke med ketchup og Norvegia, noen ganger med skikkelig digge Croque Monsiuer.

Men det er jo ingen grunn til ikke å utvide selv ostesmørbrød-horisonten litte granne, og disse Crostini’ene med blåmuggost, bakte druer og honning  var en hit blant oss vokse. Ser for meg disse som en fin forrett også.

De funker sikkert helt fantastisk med chevre eller ricotta også – så her er det åpent for å bruke favorittosten. Men den bør være myk og god.

Ikke minst ble jeg begeistret for bakte druer – det funket omtrent som med tomater. Etter en runde i ovnen ble det bare enda mer sødme i druene. De kan sikkert brukes til mye annet også.

(Et annet druetips: Frys druer og bruk de i vin. Lekkert med et par druer i glasset, og godt også.;-))

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 45 minutter

Dette trenger du

Druer
olivenolje
blåmuggost (eller chevre, eller ricotta)   
honning, f.eks. akasiehonning
baguette

Slik gjør du


Vend druene i litt olivenolje, slik at de blir skinnende blanke.

Stek de på 200 grader i 20-25 minutter, til de begynner å blir krøllete i skinnet og sprekke her og der. 

Stek baguett etter anvisning, eller bruk fersk. Ønsker du litt sprø skiver kan du skjære opp bagetten i skiver før du steker den.

Ha på litt ost, et par-tre druer og drypp honning over.

Finito!

 

#crostini #baktedruer #blåmuggost #oppskrift #smårett #kosemat #druer #honning #akasiehonning 

 

   

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 748

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top