Crostini med bakte druer

Vi er en ostesmørbrød-familie i helgene. Noen ganger helt planke med ketchup og Norvegia, noen ganger med skikkelig digge Croque Monsiuer.

Men det er jo ingen grunn til ikke å utvide selv ostesmørbrød-horisonten litte granne, og disse Crostini’ene med blåmuggost, bakte druer og honning  var en hit blant oss vokse. Ser for meg disse som en fin forrett også.

De funker sikkert helt fantastisk med chevre eller ricotta også – så her er det åpent for å bruke favorittosten. Men den bør være myk og god.

Ikke minst ble jeg begeistret for bakte druer – det funket omtrent som med tomater. Etter en runde i ovnen ble det bare enda mer sødme i druene. De kan sikkert brukes til mye annet også.

(Et annet druetips: Frys druer og bruk de i vin. Lekkert med et par druer i glasset, og godt også.;-))

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 45 minutter

Dette trenger du

Druer
olivenolje
blåmuggost (eller chevre, eller ricotta)   
honning, f.eks. akasiehonning
baguette

Slik gjør du


Vend druene i litt olivenolje, slik at de blir skinnende blanke.

Stek de på 200 grader i 20-25 minutter, til de begynner å blir krøllete i skinnet og sprekke her og der. 

Stek baguett etter anvisning, eller bruk fersk. Ønsker du litt sprø skiver kan du skjære opp bagetten i skiver før du steker den.

Ha på litt ost, et par-tre druer og drypp honning over.

Finito!

 

#crostini #baktedruer #blåmuggost #oppskrift #smårett #kosemat #druer #honning #akasiehonning 

 

   

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg