Mays Minestronesuppe

For cirka 25 år siden var Galleriet Øl og Vinstue i Tvedestrand mitt andre hjem. (Innimellom nesten mitt første, egentlig.)

Det var en pub/cafe i Tvedestrand som hadde åpent hele året (slett ingen selvfølge i sommerbyen Tvedestrand), og paret som drev den var veldig hyggelige og imøtekommende med oss som var på full fart inn i voksenlivet, men likevel ikke var der helt ennå.

I tillegg til å være et sted man bare hang, var det også et sted jeg hadde ekstrajobb, feiret bursdag, vi hadde bad-taste partys og av og til var det konserter der. Litt klining i krokene kunne nok også forekomme. Du fikk selvsagt kjøpt øl og vin, og på menyen var det pizza (som vi spiste med majones på??!) og minestronesuppe.

Og for en minestronesuppe! Jeg husker smaken av den suppa den dag i dag. Etter en liten etterforskning har jeg sporet opp innehaver May, som nå har flyttet en del kilometer nordover til Alta – og joda, visst kunne jeg få oppskriften. Den ramlet inn på sms, og det var en spent matblogger som satte i gang på kjøkkenet.

Minner kan jo være noe tricky greier, så smakte den fortsatt like godt som jeg husket? JEPP!! Det gjorde den! 

Minestronesuppe er en form for italiensk betasuppe, med kraft, grønnsaker og kanskje noe kjøtt. Og masse parmesan. Det er helt genial mat å lage til mange, billig er det også. Denne oppskriften kan du doble eller triple eller lage til så mange du klarer.

Det går også fint å lage den dagen før du skal servere den, det syns jeg er veldig praktisk. Hva er bedre enn å kunne invitere mange gjester, lage maten dagen før (uten at det er spesielt vanskelig) og når gjestene kommer kan du bare varme opp maten og ha det hyggelig sammen med folket i skikkelig italiensk-familielangbord-stil?? Perfekt. 

Den er uten kjøtt, men det kommer du ikke til å savne. Min cowboy er generelt litt skeptisk til kjøttfrie alternativer, men denne suppa ble han veldig begeistret for. Veldig. Så er det også så mye mat i Mays versjon at det nesten kan kalles en gryte.

Oppskriften skal selvsagt også bli å finne på matappen min. Appen finnes i App Store og på Google Play.    


 

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord 45 minutter.

Dette trenger du

olivenolje
1 løk
1 fedd hvitløk
3 gulrøtter 
3 poteter
2 stilker stangselleri
1 god neve strimlet kål (f.eks. hodekål)
1 liter vann + 1 grønnsaksbuljongterning, eller 1 ts buljongpulver
1 boks hakket hermetisk tomat, 400 ml
1 liten boks tomatpure
2 dl makaroni
1 ts oregano
1 ts basilikum
salt
pepper
1 boks tomatbønner, 400 gram
masse fersk persille
parmesan (gjerne med skalk/skorpe)
godt brød/rundstykker

 

Jeg bruker et tips fra den amerikanske TV-kokken Rachael Ray, hvor jeg koker skalken/skorpen av en parmesanbit sammen med suppa. Har du ikke en skalk, kan du hvis du skal kjøpe en ny parmesanost be om å få en med skorpe/skalk (det må nesten bli i en butikk med ostedisk, da), og skjære denne av og ha i suppa. Det setter en ekstra god smak på kraften. 
 

Slik gjør du

Hakk løk og hvitløk i smått, og surr det mykt i olivenolje i en romslig gryte. Bruk middels lav varme.

Ha en liter vann i gryta. Skru opp til middels varme.

Skrell og kutt  3 gulrøtter, 3 poteter og 2 stilker stangselleri i smått og ha i gryta.

Ha også i en god neve finstrimlet kål.

 Du skal også ha 1 boks hermetiske tomater, 1 liten boks tomatpure og en buljongterning eller 1 ts buljongpulver oppi gryta.

Og har du en parmesanskalk, tar du den også i.

Småkok i 25 minutter.

Etter 20-25 minutter har du i 2 dl makaroni og koker 5-10 minutter til.

Pluss 1 ts oregano, 1 ts basilikum, salt og pepper.

Ha til slutt oppi 1 boks avrente tomatbønner og masse fersk persille.

(Og fisk ut parmesanskalken, hvis du har en slik i.)

Hvis du syns suppa er litt for tykk, kan du bare spe på med litt mer vann.

Server med godt brød og massevis av ekstra parmesan.

Takk May!:)

 
Oppskriftskilde: May Scott.
 
 
#minestronesuppe #suppe #italiensksuppe #matminner #middag #hverdagsmat #festmat #mattilmange #italienskmat 

Print

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

7 thoughts on “Mays Minestronesuppe

  1. Gleder meg til å prøve denne. 🙂 Men jeg lurte på en ting. Det virker som om Print-knappen ikke fungerer. Er det mulig å få oppskriftene litt mer “utskriftsvennlige” uten alle bildene?

  2. Camilla: Hei! Det er dessverre et problem på blogg.no-plattformen som jeg ikke får gjort noe med. De holder hele tiden på med forbedringer, men foreløpig anbefaler jeg at du bare kopierer over i Word. Beklager dette!
    Siri

  3. Ingen problem. Takk for tips. Og lagde forresten den syndige pastaen her om dagen. Nydelig!!!! Nå står snart minestronen for tur. 🙂

  4. Dutasteride Canada Overnight Shipping Overseas On Line [url=http://cialibuy.com]cheapest cialis 20mg[/url] Clobetasol Vitiligo Shop Newport Sale Elocon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top