Pasta med feta og spinat

Cowboyen min er glad i det meste i matveien. Bortsett fra spinat, brokkoli og et par ting til. Og med mindre vi snakker om grøt eller pannekaker, syns han vel strengt tatt at det bør være en form for kjøtt eller fisk representert i en middagsrett.

Spinat var lenge ute av ingredienslisten min også – etter en merkelig slankekur på 90-tallet kalt Rikshospitaletkuren, som blant annet bestod av store mengder hardkokte egg, grapefrukt og spinat. Ikke var det godt, og ikke ble jeg spesielt tynn, heller.

Men spinat og feta i kombinasjon, det er en match made in heaven. Kjempegodt! Og i denne pastaen – sammen med løk, parmesan og pinjekjerner – enda bedre!

Til og med cowboyen måtte innrømme at det smakte godt. Selv om den innrømmelsen satt litt lenger inne enn til vanlig.

Spinat og feta hører sammen. Akkurat som cowboyen og jeg.

Og en annen fin match er bloggen min + matappen min. Vil du ha muligheten til å lage en praktisk handleliste på smarttelefonen din, og til å bruke mobilen som kokebok – kan du laste ned appen her. Der finner du denne og over 150 andre gode middagsretter. 

 

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 30 minutter.

Hvis du får tak i cavatappipasta (de lange snurrene du ser på bildet over), så er jo det fint – men en annen kort pasta, som skruer eller rør går også bra.

Dette trenger du

50 gram pinjekjerner naturelle
2 ss olje, f.eks. olivenolje
1 løk
500 gram pasta, cavatappi eller annen kort pasta
500 gram frossen spinat
200 gram feta, smuldret
3-4 ss parmesan, finrevet
salt og pepper

Slik gjør du

 

Rist pinjekjernene i tørr stekepanne eller gryte på middels varme til de blir gylne og fine. Det tar bare et par minutter. Husk å skubbe de rundt. Avkjøl på en tallerken.

Sett på vann til pasten.

Kutt løk i smått, og surr i olje på middels lav varme i 8-10 minutter til den er bløt og fin. Rør ofte. Ser de ut til å bli brune, kan du drysse litt salt over. (Det trekker saften ut, og forsinker visstnok bruningspresessen.)

Når pastavannet koker, kan du ha i salt og pasta.

 

Når løken er ferdig har du i den frosne spinaten, rør konstant til spinaten er opptint og godt blandet med løken.

Når du skal helle av pastavannet, tar du en halv kaffekopp med pastavannet og har i løk- og spinatblandingen.

Smuldre fetaosten ned i spinatsausen.

Rør tre spiseskjeer av parmesanen inn også. Smak og se om du vil ha mer.

Bland i den avrente pastaen, salte og pepre. Til slutt har du i pinjekjernene.

Server med ekstra parmesan ved siden av. Enjoy!

 

 

#oppskrift #mat #middag #pasta #middag #spagetti #fetaogspinat #middagstips

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

5 thoughts on “Pasta med feta og spinat

  1. Byttet ut pasta med fullkornsmakaroni. Og synes dette var kjempegodt! Kan fort bli en matpakkefavoritt:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top