Taco er ganske gøy. Men det blir ikke så ofte til at vi spiser det hos oss, det er så mye dill og dall av ingredienser som må på bordet. Og da blir jeg litt lat.
Men dette er gøyere! En pastagryte med tacosmaker som du lager på en halvtime. Da kan du ha tacofest midt i uka – eller spare det til fredagskvelden.
Lager du gryta dagen før du skal spise den, kan du varme den opp i ildfast form i ovnen, gjerne med ost så den gratineres.
Oppskriften finner du selvsagt også på matappen min. Der ligger den og mange andre oppskrifter med ingrediensliste som du kan lage om til handleliste, steg-for-steg-forklaring og mange andre nyttige funksjoner.
Nok til 4.
Fra kjøkkenbenk til middagsbord, ca 30 minutter.
Dette trenger du
400 gram karbonadedeig
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 liten løk
2 hvitløksfedd
1 boks kidneybønner, 400 gram
1 boks hakket tomat, 400 ml
2 dl tomatsaus, (eventuelt 2 dl hakket tomat i tillegg til boksen)
1 dl salsa
5 dl kyllingbuljong, vann + 1 terning
1 ts chilipulver
1/2 ts oregano
300-400 gram pastaskjell eller annen kort pasta
1 ts worcestersaus
1 ts sukker
Ost, rømme, eventuelt koriander, kanskje oliven og/eller mer salsa til servering. Godt brød er også…godt.
Slik gjør du
Hiv pasta, kyllingbuljong, tomatsaus og hakkede tomater i en romslig gryte. La putre på middels varme.
Vær forsiktig med varmen, og rør ofte. Pastaen kan lett sette seg i bunnen av kjelen hvis du ikke passer godt på.
Gryta skal putre i ca 15-20 minutter.
Mens pastagryten putrer bruner du karbonadedeig og finhakket løk sammen med finhakket hvitløk. Karbonadedeigen kan du godt steke med ca 200 gram i panna av gangen, da blir den stekt – ikke kokt. Salte og pepre underveis.
I gryta skal du også ha salsa.
Worcestersaus må også i gryta sammen med chilipulver, oregano og litt sukker.
Når gryta har putret i overkant av 15 minutter kan du ha avrente (skyll de gjerne i en sil) kidneybønner, den stekte karbonadedeigen og løkblandingen i gryta.
La alt bli gjennomvarmt før du serverer.
#tacopastagryte #tacopasta #pastagryte #middag #middagstips #hverdagsmat #oppskrift
Oppskriftskilde: Tilpasset fra Mels Kitchen Cafe.
så veldig godt ut 🙂
2 dl tomatsaus, litt forvirret! Kan du forklare den litt mer…?
Guri: De selger bl.a. flasker med tomatsaus på Meny. I pizzahylla har du også litt ulike typer tomatsaus dom brukes til pizza. Eller du kan bytte det ut med 2 dl ekstra hakket tomat.;-)
Kamilla Haaland: Den er kjempegod. Og så lettvint!:)
kjempegod!
Guri: bra!:)
Skal pastaen oppi gryten sammen med det andre uten å være kokt for seg selv først? 🙂
Michelle: Jepp! Bare rør ofte.:)
Takk for en fin oppskrift! Tenkte å forsøke gratinering, hvilken temperatur og hvor lenge bør den stå i ovnen? Takk 🙂
Radle Amundsen: Da ville jeg prøvd på 200 grader midt i ovnen til du synes osten ser ok ut. Kanskje 15 minutter? Lykke til!:)
Amoxicillin Vs Augmentin [url=http://6drugs.com]online cialis[/url] Amoxicillin Drops Without Prescription Metronidazole Tablets Uk