TexMex-salat

I forrige uke la jeg ut noen fantastiske taquitos, og vil du servere en litt fyldig salat ved siden av disse kan du f.eks. lage denne TexMex-salaten. 

Denne står også fint på en buffet, sammen med grillmat  – eller du kan ha  litt kylling i, og vips så er det en helt egen rett.

Server med rømme og kanskje guacamole og/eller salsa ved siden av, eller du kan lage en egen dressing som du finner oppskrift på i innlegget.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 40 minutter. (inkl. 30 minutter marinering)

Dette trenger du 

1 Romanosalat,  salatmix eller annen grønn salat 
1-2 avokado
1 dl mais
1 boks svarte bønner (300-400 gram)
1/2 rødløk
1/2 rød paprika
1 ss balsamicoeddik
saften av 1/2 lime
salt og pepper
revet ost
tortillachips

 

Dette trenger du til en eventuell egen dressing

1 beger lettrømme
3 ss majones
2 ts limejuice
1/2 ts chilipepper
1 dl salsa
1/4 ts salt

 

Slik gjør du 

Skyll de svarte bønnene, og bland dem med mais, finhakket rødløk, finhakket paprika, balsamicoeddik, limejuice og 1/2 ts salt + 1/2 ts pepper. 

La stå fra en halvtime til en dag, alt avhengig av hvor god tid du har.

Avokado kutter du lettest ved å skjære den i to på langs, vippe ut steinen i midten, og rute kjøttet med en kniv. Så vipper du ut de små firkantene med en teskje etterpå.

Ha salaten i en bolle.

Hell bønne/mais/løk/paprika-miksen og avokadobitene over.

Topp med revet ost og knuste tortillachips.

 

 

 

#salat #texmexsalat #texmex #taco #southwestern #grill #tilbehør #buffet 

 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg