Kjappe nudler med asiatiske smaker

Noen dager er mer hektiske enn andre. Det er ikke  mer enn man har kommet inn døra før vi må snu og reise ut igjen. Da er det to alternativer når det gjelder middag. Enten kjøre brødskiver på ettermiddagen og felles middag i ro og fred om kvelden – litt sånn søreuropeisk variant – eller lage noe superraskt. Som dette.

Ander gode alternativer finner du på Siris matapp. En god venn i middagsnøden, men over 150 alternativer til hverdagsmiddager.

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord cirka 20 minutter.

Dette trenger du

400 gram karbonadedeig
litt revet limeskall, for eksempel 2 ts
2 ss fishsauce
1 ss brunt sukker
1 ss sesamolje
chilisaus
agurk
gulrot
nudler
koriander om du vil
hakkede penøtter (uten salt) eller hakkede mandler
olje til steking

Slik gjør du

Stek karbonadedeigen. Stek halvparten av gangen, eller bruk to stekepanner. Ha i sukker, sesamolje, fishsauce og revet limeskall  underveis.

Kok nudlene etter anvisning på pakka.

Hakk nøtter, og høvle agurk og gulrot underveis mens du steker karbonadedeigen.

Finn fram chilisaus.

Server kjøttdeigen og nudlene, ha skåler med nøtter og grønnsaker  – samt chilisausen – ved siden av. Dryss på koriander om du vil.

NAM!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg