Det er mange gleder ved å ha matblogg. Jeg må stadig utfordre meg selv og jakte på nye oppskrifter som skal testes og smakes – for så å formidles til dere.
Men noe av det som er mest stas er å ha faste lesere som heier meg frem. Og særlig når de kommer med oppskrifter selv, slik som denne fra Inger. Tusen takk!
Denne er så rask, og smaker så deilig – at det er nesten ikke sant. Du får skikkelig restaurantfølelse, av det gode slaget.
Du finner den selvsagt også på matappen min.
Nok til 4.
Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 20 minutter.
Her er det mulig å bruke fersk eller tørr pasta, og vanlig frossen laksefilet eller fersk. Vi bruker gjerne salma til denne.
Dette trenger du
500 gram linguine eller annen lang pasta
3-600 gram laksefilet gjerne Salmalaks
sitronpepper
1 agurk
1 beger creme fraiche
litt lettmelk ca 1/2 dl
1 grønnsaksbuljongterning eller 1 ts pulver
Slik gjør du
Sett stekeovnen på 200 grader, sett på vann til pasta, og sett på vann til forvelling av agurk.
Skjær laksefileten i pene, små skiver på skrå. Legg dem på et stekebrett og krydre med sitronpepper.
Fersk laks trenger 5-7 minutter, tint laksefilet trenger litt mer tid.
Skrell agurken med en potetskreller eller ostehøvel, og bruk ostehøvelen til å skjære tynne fine skiver av agurken.
De skal i kokende vann i 5 sekunder før du tar dem ut.
Kok pasta etter anvisning på pakken.
Mens pastaen koker og fisken steker varmer du opp creme fraiche på middels lav varme i en liten gryte med en skvett lettmelk og grønnsaksbuljongterningen.
Hakk litt i terningen så den går i oppløsning.
Dander i en stor bolle. Pasta, laksebiter, saus og agurk.
God middag!
#laks #pasta #agurk #cremefraiche #oppskrift #mat #middag
Den salaten så bare helt nydelig ut:) Den skal jeg virkelig prøve:) Er veldig stor fan av salater, er så mye godt å velge mellom:)
Julia Sofie: Håper det smaker!:)
Nam! Dette så utrolig godt ut 🙂
Kjempegodt var det👍
Anonym: Bra!!:)
Tessa Bennett: Det er veldig godt. Tro meg.:)
En innertier!! Det blir ikke siste gang denne retten blir servert her i huset.
Hilsen to fornøyde pensjonister.
Wenche Norderud Lie: Så hyggelig å høre! Det er en kjempegod pastarett, og aldri hadde jeg trodd at kombinasjonen agurk og pasta skulle passe så godt.:) God helg!
Nå er det en mnd. siden sist, så nå finner jeg frem ostehøvelen og agurken.
Wenche Norderud Lie: hehehe, hektet?:) Det skjønner jeg godt. God middag!
Skal agurkskivene virkelig kokes?
Anonym: Jepp – det blir jo nesten bare som en dypp i kokende vann, da. 5 sekunder er ikke stort.:)
Hva er egentlig forskjell på laks og salmalaks?
Uvitende: Hei! Salma tenker jeg på som laksens indrefilet, men i sushisammenheng er egentlig det viktigste at du kan spise den rett fra pakka. Annen fersk fisk må fryses før du kan benytte den til f.eks. sushi. Dette på grunn av parasitter som finnes i fersk fisk. Her kan du lese mer om Salma: http://www.salma.no/artikler/hvordan-sikres-salma-den-beste-kvaliteten-til-enhver-tid/
Så kjapt og enkelt! Og så utrolig godt!
Anonym: Jepp! Kjempegodt!
Skal sausen blandes i pastaen, eller har man den ved siden av?
Silje: Hei! Jeg heller den over pastaen.:)
Cialis 5mg 30 Pack Cheap [url=http://corzide.com]buy viagra online[/url] Priligy Costo