Pasta med laks

Det er mange gleder ved å ha matblogg. Jeg må stadig utfordre meg selv og jakte på nye oppskrifter som skal testes og smakes – for så å formidles til dere.

Men noe av det som er mest stas er å ha faste lesere som heier meg frem. Og særlig når de kommer med oppskrifter selv, slik som denne fra Inger. Tusen takk!

Denne er så rask, og smaker så deilig – at det er nesten ikke sant. Du får skikkelig restaurantfølelse, av det gode slaget.

Du finner den selvsagt også på matappen min.


 

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 20 minutter.

Her er det mulig å bruke fersk eller tørr pasta, og vanlig frossen laksefilet eller fersk. Vi bruker gjerne salma til denne.

Dette trenger du

500 gram linguine eller annen lang pasta
3-600 gram laksefilet gjerne Salmalaks
sitronpepper
1 agurk
1 beger creme fraiche
litt lettmelk ca 1/2 dl
1 grønnsaksbuljongterning eller 1 ts pulver

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 grader, sett på vann til pasta, og sett på vann til forvelling av agurk.

Skjær laksefileten i pene, små skiver på skrå. Legg dem på et stekebrett og krydre med sitronpepper.

Fersk laks trenger 5-7 minutter, tint laksefilet trenger litt mer tid.

Skrell agurken med en potetskreller eller ostehøvel, og bruk ostehøvelen til å skjære tynne fine skiver av agurken.

De skal i kokende vann i 5 sekunder før du tar dem ut.

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Mens pastaen koker og fisken steker varmer du opp creme fraiche på middels lav varme i en liten gryte med en skvett lettmelk og grønnsaksbuljongterningen.

Hakk litt i terningen så den går i oppløsning.


 

Dander i en stor bolle. Pasta, laksebiter, saus og agurk. 

God middag!

#laks #pasta #agurk #cremefraiche #oppskrift #mat #middag

 

18 kommentarer

Siste innlegg