Middelhavstorsk

Dette er en slik fiskerett hvor du ender opp med å ville slikke tallerkenen ren. Det er noe med fetacrustingen som bare gjøre slike ting med meg, i hvert fall.

Du finner den også på matappen min – sammen med mange andre gode fiskeretter og andre delikate hverdagsretter. 

 

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 40 minutter.

Dette trenger du

4 torskefilet
200 gram fetaost (glass eller blokk)
1 stor tomat
2 brødskiver
1 ts persille
1 ts basilikum
1 sitron
olivenolje
ris eller poteter

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 220 grader, og sett på ris eller potet eller hva det er du foretrekker ved siden av.

Legg fisken i en ildfast form, og finn frem ingrediensene.

Kjør brødskivene til smuler i stavmikser.

Skjær tomaten i to, og ta ut innmaten med en skje. Hakk innmaten i smått, og tomatkjøttet i små biter.

Bland alle ingrediensene i en bolle. Hvis du bruker feta i olje, kan du bruke halvparten av oljen i glasset. Bruker du fetablokk, må du spe på med et par-tre spiseskjeer olivenolje.

 

Fordel blandingen oppå og imellom fiskestykkene i formen og stek på nest øverste rille i ovnen i 20-25 min. til fisken er gjennomstekt og skorpen blir gyllen.

 

Server med sitronskiver, ris eller potet. Gjerne med litt salat også.

#middelhavstorsk #torsk #fisk #feta #fetaost #middag #oppskrift #hverdagsmiddag

Print

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

10 thoughts on “Middelhavstorsk

  1. Guri: Så lurt! Det var en kompis som hadde testet med en annen ost også – men nå husker jeg selvfølgelig ikke hvilken ost det var. Men det hadde i hvert fall funket.:-D

  2. Så godt! Selv 7-åringen min som HATER torsk,spiste opp alt på tallerkenen.
    Vi hadde couscous og sitron til,mmmm

  3. Hei! Tenkte å lage den i dag, men jeg sliter ofte med mye væske når jeg ovnsbakt torsk.. Har du noen tips/råd?

  4. Ingrid Tynes: Hei! Nei, det var et vanskelig spørsmål. Jeg har ikke slitt med det selv – men hva slags fisk bruker du? Tiner du den i kjøleskap?

  5. Nei, som regel er den fersk:)Men jeg prøver, også satser vi på at det går fint😉Takk for svar!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top