Dette er en slik fiskerett hvor du ender opp med å ville slikke tallerkenen ren. Det er noe med fetacrustingen som bare gjøre slike ting med meg, i hvert fall.
Du finner den også på matappen min – sammen med mange andre gode fiskeretter og andre delikate hverdagsretter.
Nok til 4.
Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 40 minutter.
Dette trenger du
4 torskefilet
200 gram fetaost (glass eller blokk)
1 stor tomat
2 brødskiver
1 ts persille
1 ts basilikum
1 sitron
olivenolje
ris eller poteter
Slik gjør du
Sett stekeovnen på 220 grader, og sett på ris eller potet eller hva det er du foretrekker ved siden av.
Legg fisken i en ildfast form, og finn frem ingrediensene.
Kjør brødskivene til smuler i stavmikser.
Skjær tomaten i to, og ta ut innmaten med en skje. Hakk innmaten i smått, og tomatkjøttet i små biter.
Bland alle ingrediensene i en bolle. Hvis du bruker feta i olje, kan du bruke halvparten av oljen i glasset. Bruker du fetablokk, må du spe på med et par-tre spiseskjeer olivenolje.
Fordel blandingen oppå og imellom fiskestykkene i formen og stek på nest øverste rille i ovnen i 20-25 min. til fisken er gjennomstekt og skorpen blir gyllen.
Server med sitronskiver, ris eller potet. Gjerne med litt salat også.
#middelhavstorsk #torsk #fisk #feta #fetaost #middag #oppskrift #hverdagsmiddag
Vi byttet ut torsk med sei, og vips hadde vi Middelhavssei……..kjempegodt!
Guri: Så lurt! Det var en kompis som hadde testet med en annen ost også – men nå husker jeg selvfølgelig ikke hvilken ost det var. Men det hadde i hvert fall funket.:-D
Vil gjerne ha lettvint fiske grateng. Uten makaroni. TTakk
Inger gundersen: Skal se om jeg kan lage noe slikt.:)
Inger gundersen: http://sirifossing.blogg.no/1407265955_rask_fiskegrateng.html
Men skal se om jeg får laget en annen vri også.:)
Så godt! Selv 7-åringen min som HATER torsk,spiste opp alt på tallerkenen.
Vi hadde couscous og sitron til,mmmm
Anette: Er ikke det en skikkelig god følelse når barna spiser fisken sin?:-D Så gøy at denne funka for dere.
Hei! Tenkte å lage den i dag, men jeg sliter ofte med mye væske når jeg ovnsbakt torsk.. Har du noen tips/råd?
Ingrid Tynes: Hei! Nei, det var et vanskelig spørsmål. Jeg har ikke slitt med det selv – men hva slags fisk bruker du? Tiner du den i kjøleskap?
Nei, som regel er den fersk:)Men jeg prøver, også satser vi på at det går fint
Takk for svar!