Lammeboller med couscous

Høst er for meg sterkt knyttet til lam, og her får du oppskriften på noen veldig gode kjøttboller laget av lammedeig. Finner du ikke kjøttdeig av lam i butikken går det fint å bytte ut denne med karbonadedeig eller kjøttdeig av svin.

Bollene steker jeg i ovn, jeg syns det er mest praktisk. Men de kan også stekes i stekepanne. Uansett er de utrolig gode på smak, med både parmesan, finrevet sitronskall, hvitløk og løk.

Som tilbehør passer det perfekt med en couscous trukket i hønsebuljong og med urter og pinjekjerner.

Dette er en litt eksotisk rett – som er superlett å lage, og enda bedre å spise.:)

Oppskriften finner du selvsagt også på min matapp. Kokebok og handleliste i ett på din smarttelefon.
Appen finner du både i App Store og på Google Play.

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 30 minutter.

Dette trenger du

Kjøttboller og saus

400 gram kjøttdeig av lam, eller karbonadedeig eller kjøttdeig av svin
1 egg
2 never revet parmesan
salt og pepper
2 ts finrevet sitronskall
4 fedd hvitløk
1 løk
3 ss olivenolje
1 boks hakket tomat, 400 ml

Couscous

5 dl hønsebuljong
2 ss smør
3 dl couscous
1/2 dl pinjekjerner

rikelig med persille og mynte

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 225 grader.

Bland kjøttdeigen godt med egg, revet parmesan, 2 ss revet løk og 1 hvitløksfedd, finrevet sitronskall, salt og pepper.

Form fine kjøttboller med en spiseskje og en hånd, og legg på bakepapir.

Stek på 225 grader i 10 minutter.

Varm olivenolje i en gryte eller stekepanne. Finhakk og surr resten av hvitløken og løken til den blir myk – men ikke brun. Pass på så det ikke er for varmt i panna.

Bland inn hakket tomat, og smak til med salt og pepper.

Couscous lager du ved å varme opp hønsebuljong med smør, og la couscousen trekke i de anviste minuttene som står på pakka.

Løsne couscousen godt med en gaffel, og bland inn pinjekjernene. 

Ha kjøttbollene i sausen, og la alt bli gjennomvarmt i noen få minutter.

Tilslutt velsigner du det med masse finhakket urter både i sausen og oppå ved servering, 

Nammenammelam!

 

#lam #lammeboller #kjøttboller #kjøttdeigavlam #couscous #pinjekjerne #tomatsaus

 

  

 
 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg