Blomkålmos med yoghurt og parmesan

– Det smakte utrolig godt.

Åh! Den tilbakemeldingen fra cowboyen var mye verdt! Han er ikke noen stor fan av spesielt brokkoli, men ikke blomkål heller egentlig. Og litt sånn syrlige ting som yoghurt naturelle eller rømme eller heller ikke hans favoritter.

Men denne mosen, altså…

Jeg er inne i en periode hvor jeg har lyst til å finne litt alternativt tilbehør til hverdagsmiddagene, siden det blir mye pasta, ris og potet. Frittes av søtpotet syns jeg var kjempegodt, men cowboyen syns det var sånn midt på treet.

Så dukket denne varianten av blomkålmos opp på det store internettet der ute.  Blomkål. Most med yoghurt naturelle, hvitløk og litt smør. Med parmesan, salt og pepper. Kanskje toppet med litt grønt. SÅ GODT! Overraskende godt – selv for ei som liker både blomkål og yoghurt.

Jeg tror det er den balansen mellom den syrlige yoghurten og den salte parmesanen som gjør det. Eller kanskje det er noe annet. Det spiller ingen rolle så lenge det funker!:) På 15 minutter!

Denne mosen blir ikke like fyldig som en potetmos, så jeg anbefaler kanskje å satse på 1/2 blomkål per pers. Jeg toppet min med litt vårløk, da har du virkelig grønnsakene dekket, og litt mer farge på maten.

Nok til 2-3 stk

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 15 minutter.

Dette trenger du

1 blomkålhode
1 dl yoghurt naturelle, av den tykke greske typen
2 ss smør/plantemargarin
2 hvitløksfedd
3 ss revet parmesan
salt
pepper
noe grønt hvis du vil, for eksempel vårløk

Slik gjør du

Sett på en stor kjele med lettsaltet vann til blomkålen.

Rens blomkålen for alle blader, og skjær i mindre buketter.

Blomkålen skal koke i ca 8 minutter.

Hell av vannet når blomkålen er ferdigkokt, og mos den sammen med yoghurt, hvitløksfedd og smør. Jeg bruker stavmikser i kjelen.

Rør inn salt, pepper og revet parmesan.

Litt vårløk på toppen – Ferdig!

 

#blomkålmos #mos #parmesan #yoghurt #tilbehør #vårløk

  

 

 

 

 

  

    

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg