Maispesto

For meg er det lykke å ha et glass grønn pesto i kjøleskapet. Godt er det til mye forskjellig, men nesten best på en ristet brødskive.

Derfor måtte jeg så klart teste denne maispestoen da jeg ramlet over den. Den blir litt søtere enn basilikumspestoen (naturlig nok – mais er jo ganske søtt) – men helt perfekt som tilbehør på en grillbuffet, eller ved siden av stekt kjøtt. Eller på en ristet brødskive.

Nok til et ganske stort glass

Fra kjøkkenbenk til ristet brødskive 5-10 minutter 

Dette trenger du

2 små bokser med avrent mais
1,5 dl solsikkekjerner
4 ss rapsolje
1 ss sitronsaft (fra en ordentlig sitron)
1/2 – 1 ts pepper
50 gram parmesan
litt salt (1/4 – 1/2 ts)

Slik gjør du

Hell av laken fra maisen. 

Bland sammen i stavmikser med solsikkekjerner, olje, sitron, pepper og salt.

Parmesan må også til. 

Kjør i mikser til pestoen er fin og myk.

#pesto #maispesto #mais #corn #tilbehør 
 

4 kommentarer
    1. Jeg har og fått dilla på babyleaf pesto. Jeg bruker bare Babyleaf salat, hvitløk, olivenolje, salt og pepper.sikkert bra med Parmesan i og.Blandingen bruker jeg til nesten alt.på pizza, brød, i salat osv.
      Ellers har jeg alltid ramsløk pesto i frysen…den lukter ikke heller!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg