Maispesto

For meg er det lykke å ha et glass grønn pesto i kjøleskapet. Godt er det til mye forskjellig, men nesten best på en ristet brødskive.

Derfor måtte jeg så klart teste denne maispestoen da jeg ramlet over den. Den blir litt søtere enn basilikumspestoen (naturlig nok – mais er jo ganske søtt) – men helt perfekt som tilbehør på en grillbuffet, eller ved siden av stekt kjøtt. Eller på en ristet brødskive.

Nok til et ganske stort glass

Fra kjøkkenbenk til ristet brødskive 5-10 minutter 

Dette trenger du

2 små bokser med avrent mais
1,5 dl solsikkekjerner
4 ss rapsolje
1 ss sitronsaft (fra en ordentlig sitron)
1/2 – 1 ts pepper
50 gram parmesan
litt salt (1/4 – 1/2 ts)

Slik gjør du

Hell av laken fra maisen. 

Bland sammen i stavmikser med solsikkekjerner, olje, sitron, pepper og salt.

Parmesan må også til. 

Kjør i mikser til pestoen er fin og myk.

#pesto #maispesto #mais #corn #tilbehør 
 

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 748

4 thoughts on “Maispesto

  1. Jeg har og fått dilla på babyleaf pesto. Jeg bruker bare Babyleaf salat, hvitløk, olivenolje, salt og pepper.sikkert bra med Parmesan i og.Blandingen bruker jeg til nesten alt.på pizza, brød, i salat osv.
    Ellers har jeg alltid ramsløk pesto i frysen…den lukter ikke heller!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top