Solbærsaus

For ikke lenge siden hadde vi middag hos noen gode venner. Det er alltid koselig. Mona og Håvard er veldig fine folk, og som en bonus er Mona skikkelig, skikkelig god til å lage mat! Ofte får vi vilt, men denne gangen var det saftig kalkun. Med karamelisert rødløk og en helt fantastisk solbærsaus ved siden av.

Denne sausen passer like godt til ribbe, og den er veldig lett å lage! Hiv alt i en kjele og kok opp. Ferdig!

Og med det ønsker jeg alle mine lesere en veldig god jul! Tusen takk for at dere følger bloggen min – uten dere – ingen blogg.:-)

Nok til 4-6 personer

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 10-15 minutter.

Dette trenger du

1 1/2 dl vann
1 hønsebuljongterning, eller 1 ts hønsefond
3 dl creme fraiche (1 beger)
1 dl matfløte
3/4 dl ublandet solbærsirup
2 ss soyasaus
6 knuste einebær
1 ts timian (eller 1 ss frisk og finhakket timian)
1/2 – 1 ts pepper
gjerne noen dråper sukkerkulør for å få en fin brunfarge

Slik gjør du

Ha alle ingrediensene i en mellomstor gryte.

Solbærsirup er viktig.

      

Og fond eller buljongterning sammen med vann.

Matfløte må til. Eller kremfløte.

Soyasaus skal også oppi sausen.

Enebær knuser du i en morter. Hvis du ikke har det, kan du ha de i en pose, og dundre løs med en hammer eller klubbe eller lignende.:)

Timian og pepper må i gryta.

Til slutt pisker du inn creme fraiche. Kok på middels varme i 5 minutter.

Sausen blir rosa, så hvis du ønsker deg brun saus er det lurt med noen dråper sukkerkulør.

  

Nam!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg