Frittes av søtpotet

Tilbehør er ikke alltid like lett. Man skal jo helst ikke spise aaaltfor mye potet, pasta eller ris, så da er det store spørsmålet – hva skal man spise i stedet? 

Vi bytter av og til pastaen ut med fullkornsvarianter, men jeg innrømmer glatt at jeg liker vanlig pasta bedre. Av og til spiser vi couscous eller quinoa i stedet, med cowboyen er ikke så glad i couscous, og quinoa er ganske dyrt.

Men hva med  frittes av søtpotet? Søtpotet er faltisk en av de beste grønnsakene du kan spise, rik på karotenoider, vitamin C, fiber og kalium. KK har laget en fin sak om søtpoteten, den kan du lese her.

Å lage frittes av søtpotet er superenkelt. Skrell og skjær i staver, krydre, ha på litt olje og stek i 20-25 minutter på 220 grader. Snu en gang eller to underveis.

Kanskje ditt nye favoritt-tilbehør?

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 30 minutter.

Beregn en halv søtpotet (av de store potetene) per person.

Dette trenger du

Søtpotet
havsalt
pepper
olivenolje
eventuelt urter eller f.eks. litt sitron

Slik gjør du

Skrell og skjær potetene i staver. Ha over krydder, gjerne havsalt og pepper, kanskje litt kajennepepper også og drypp over olje. Vend godt.

Ferske urter er også godt, hvis du har noe av det liggende.

Stek midt i ovnen på 220 grader i 20-25 minutter. Kjør de gjerne under grillen mot slutten, men pass på så de ikke blir svidd.

Vend litt på potetene en gang eller to underveis.

Poteter som egentlig ikke er poteter. Men søte, sprø og deilige søtpoteter!

 

#søtpoteter #frittes #tilbehør #grønnsak #middag  

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg