Guacamole

Det skal lite til for å heve en tacomiddag fra butikken. Lager du for eksempel din egen guacamole og din egen salsa er mye gjort.

Guacamole lage du på 2 minutter i stavmikser, og da får du en guacamole som består av det som skal være i den – nemlig avokado – istedet for den gøgga som mest av alt inneholder erter og som de selger på boks i dagligvarebutikken.

Og visste du at guacamole også er kjempegodt på en skive loff med reker? Prøv å bytte ut smør/majones med guacamole – det er ikke bare kjempegodt, men litt mer spicy og sunnere i tillegg.

Hvis du ikke skal spise guacamolen med en gang, kan du oppbevare steinen fra avokadoen sammen med guacamolen. Det gjør at dippen ikke blir så fort brun. Da holder den seg fin og grønn i rundt et døgn i kjøleskap. 

Nok til et glass.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 2 minutter.

Dette trenger du

1 avokado
2 ss lettrømme
1-2 fedd hvitløk
1/2 rød chili
saften av 1 lime
salt
pepper
1-2 ss finhakket koriander

Slik gjør du

 

Fjern frøene i chilien. Ha avokado, chili, limejuice og hvitløk i stavmikser.


 
I tillegg må du ha rømme, litt salt, litt pepper (f,eks. 1/4 ts av hver) og rømme i mikseren.

Ferdig!

#dip #guacamole #avocado #avokado #texmex #meksikansk #taco   

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

7 thoughts on “Guacamole

  1. Hvis du fjerner frøene i chilien er det jo ikke noe vits i å ha den i? Det smaker myyyye bedre med chilifrøene i, lover deg, prøv det! 🙂

  2. Ingeborg: Hei! Chilistyrke er litt smak og behag, for meg med en 3 og 5-åring i hus, er det sjeldent store mengder chili – og i hvert fall ikke med frø.:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top