Det skal lite til for å heve en tacomiddag fra butikken. Lager du for eksempel din egen guacamole og din egen salsa er mye gjort.
Guacamole lage du på 2 minutter i stavmikser, og da får du en guacamole som består av det som skal være i den – nemlig avokado – istedet for den gøgga som mest av alt inneholder erter og som de selger på boks i dagligvarebutikken.
Og visste du at guacamole også er kjempegodt på en skive loff med reker? Prøv å bytte ut smør/majones med guacamole – det er ikke bare kjempegodt, men litt mer spicy og sunnere i tillegg.
Hvis du ikke skal spise guacamolen med en gang, kan du oppbevare steinen fra avokadoen sammen med guacamolen. Det gjør at dippen ikke blir så fort brun. Da holder den seg fin og grønn i rundt et døgn i kjøleskap.
Nok til et glass.
Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 2 minutter.
Dette trenger du
1 avokado
2 ss lettrømme
1-2 fedd hvitløk
1/2 rød chili
saften av 1 lime
salt
pepper
1-2 ss finhakket koriander
Slik gjør du
Fjern frøene i chilien. Ha avokado, chili, limejuice og hvitløk i stavmikser.
I tillegg må du ha rømme, litt salt, litt pepper (f,eks. 1/4 ts av hver) og rømme i mikseren.
Ferdig!
#dip #guacamole #avocado #avokado #texmex #meksikansk #taco
Så gott! Älskar avokado 🙂
Oslofru: Avokado er deilig!:)
Hvis du fjerner frøene i chilien er det jo ikke noe vits i å ha den i? Det smaker myyyye bedre med chilifrøene i, lover deg, prøv det! 🙂
Ingeborg: Hei! Chilistyrke er litt smak og behag, for meg med en 3 og 5-åring i hus, er det sjeldent store mengder chili – og i hvert fall ikke med frø.:)
Hei. Da tok jeg en tittetur innom bloggen din igjen. Den guacamolen der må jeg teste. Ha en fin dag. ;D
irenglede: Så koselig med besøk.:-D Håper du liker guacamolen!:)
Regner med å ha prøvd den i løpet av helgen. ;D