Taco extravaganza

Taco er nærmest blitt en nasjonalrett i Norge – og om det ikke er nasjonalrett er det i hvert fall fast fredagskos for utrolig mange familier.

Men skal man ha middagsgjester er det som regel noe annet enn taco man setter på bordet. Denne tacoen her derimot – kan du gjerne servere gjester også. Svinekjøtt med masse krydder og smak som har stekt lenge i ovnen, se det blir et festmåltid det. Mørt og smaksrikt!

Server sammen med grønnsaker, rømme og ost – pluss hjemmemekka salsa og guacamole, og taco blir aldri det samme igjen.

Kjøttet skal stå et par timer i ovnen, men forberedelsene er ikke så veldig krevende.


 

Nok til 4-6 personer.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 2 1/2 time.

Dette trenger du

ca 800 gram svinenakke, eventuelt det samme i nakkekoteletter etter at bein og svor er fjernet.
1/2 appelsin
1 chili
5 fedd hvitløk
2 ts hel koriandereller finmalt
2 ts hel spisskummin, eller finmalt
1 ts hel pepper, eller finmalt
1 ss paprikapulver
2 ts grovt havsalt
1 dl eplejuice, uten tilsetningsstoffer. Kan skippes.
2 ss olivenolje
 

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 180 grader.

Bland alle krydderene i en morter og knus etter beste evne. Eventuelt kan du bruke bunnen av en kjele. Eller kjøre på med krydder som allerede er finmalt.


 

Legg kjøttet tett i tett i skiver i en ildfast form. Gni det inn med krydderet.


 

Finhakk chili og strø over. 

Knus hvitløksfeddene med flatsiden av en kniv og legg over.

Ha appelsinen i biter og legg over.

Hell over olivenolje og eventuelt eplejuice og ha på aluminiumsfolie.

Stek midt i ovnen på 180 grader i 1 time og 50 minutter før du fjerner folien og steker videre i 20 minutter til. 


 

Når kjøttet er ferdig kan du fjerne appelsin og hvitløksbiter.


 

Dra kjøttet fra hverandre med to gafler, og server det i stekesjyen.

Legg det deilige tacokjøttet på tortillalefser sammen med guacamole, salsa og det du måtte ha lyst på av andre ting.

Slurp!

#svinenakke #nakkekoteletter #taco #texmex #guacamole #salsa #tortilla #meksikansk

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

8 thoughts on “Taco extravaganza

  1. Hej!
    Jag heter Emely och jobbar för ett svenskt företag som heter Sofia Moore som säljer bal/bröllops/brudtärneklänningar. Kunde tyvärr inte hitta din mailadress här på bloggen, men om du skulle vara intresserad av samarbete/sponsring så får du gärna höra av dig till min mail!
    Vänligen,
    Emely

  2. Jeg lagde og serverte det i går, brukte slowcookeren min på lav hastighet i ca 6 timer. Dette var fantastisk alle elsket det. Serverte med mangosalsa, tomatsalsa og guacomole alt fra bunn. Perfekt👍Takk for oppskrift

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top