Taco extravaganza

Taco er nærmest blitt en nasjonalrett i Norge – og om det ikke er nasjonalrett er det i hvert fall fast fredagskos for utrolig mange familier.

Men skal man ha middagsgjester er det som regel noe annet enn taco man setter på bordet. Denne tacoen her derimot – kan du gjerne servere gjester også. Svinekjøtt med masse krydder og smak som har stekt lenge i ovnen, se det blir et festmåltid det. Mørt og smaksrikt!

Server sammen med grønnsaker, rømme og ost – pluss hjemmemekka salsa og guacamole, og taco blir aldri det samme igjen.

Kjøttet skal stå et par timer i ovnen, men forberedelsene er ikke så veldig krevende.


 

Nok til 4-6 personer.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 2 1/2 time.

Dette trenger du

ca 800 gram svinenakke, eventuelt det samme i nakkekoteletter etter at bein og svor er fjernet.
1/2 appelsin
1 chili
5 fedd hvitløk
2 ts hel koriandereller finmalt
2 ts hel spisskummin, eller finmalt
1 ts hel pepper, eller finmalt
1 ss paprikapulver
2 ts grovt havsalt
1 dl eplejuice, uten tilsetningsstoffer. Kan skippes.
2 ss olivenolje
 

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 180 grader.

Bland alle krydderene i en morter og knus etter beste evne. Eventuelt kan du bruke bunnen av en kjele. Eller kjøre på med krydder som allerede er finmalt.


 

Legg kjøttet tett i tett i skiver i en ildfast form. Gni det inn med krydderet.


 

Finhakk chili og strø over. 

Knus hvitløksfeddene med flatsiden av en kniv og legg over.

Ha appelsinen i biter og legg over.

Hell over olivenolje og eventuelt eplejuice og ha på aluminiumsfolie.

Stek midt i ovnen på 180 grader i 1 time og 50 minutter før du fjerner folien og steker videre i 20 minutter til. 


 

Når kjøttet er ferdig kan du fjerne appelsin og hvitløksbiter.


 

Dra kjøttet fra hverandre med to gafler, og server det i stekesjyen.

Legg det deilige tacokjøttet på tortillalefser sammen med guacamole, salsa og det du måtte ha lyst på av andre ting.

Slurp!

#svinenakke #nakkekoteletter #taco #texmex #guacamole #salsa #tortilla #meksikansk

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

8 thoughts on “Taco extravaganza

  1. Hej!
    Jag heter Emely och jobbar för ett svenskt företag som heter Sofia Moore som säljer bal/bröllops/brudtärneklänningar. Kunde tyvärr inte hitta din mailadress här på bloggen, men om du skulle vara intresserad av samarbete/sponsring så får du gärna höra av dig till min mail!
    Vänligen,
    Emely

  2. Har du prøvd med og uten eplejuice, og hva synes du ble best?
    Skal lage dette i morgen 😊

  3. Jeg lagde og serverte det i går, brukte slowcookeren min på lav hastighet i ca 6 timer. Dette var fantastisk alle elsket det. Serverte med mangosalsa, tomatsalsa og guacomole alt fra bunn. Perfekt👍Takk for oppskrift

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top