Taco er nærmest blitt en nasjonalrett i Norge – og om det ikke er nasjonalrett er det i hvert fall fast fredagskos for utrolig mange familier.
Men skal man ha middagsgjester er det som regel noe annet enn taco man setter på bordet. Denne tacoen her derimot – kan du gjerne servere gjester også. Svinekjøtt med masse krydder og smak som har stekt lenge i ovnen, se det blir et festmåltid det. Mørt og smaksrikt!
Server sammen med grønnsaker, rømme og ost – pluss hjemmemekka salsa og guacamole, og taco blir aldri det samme igjen.
Kjøttet skal stå et par timer i ovnen, men forberedelsene er ikke så veldig krevende.
Nok til 4-6 personer.
Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 2 1/2 time.
Dette trenger du
ca 800 gram svinenakke, eventuelt det samme i nakkekoteletter etter at bein og svor er fjernet.
1/2 appelsin
1 chili
5 fedd hvitløk
2 ts hel koriander, eller finmalt
2 ts hel spisskummin, eller finmalt
1 ts hel pepper, eller finmalt
1 ss paprikapulver
2 ts grovt havsalt
1 dl eplejuice, uten tilsetningsstoffer. Kan skippes.
2 ss olivenolje
Slik gjør du
Sett stekeovnen på 180 grader.
Bland alle krydderene i en morter og knus etter beste evne. Eventuelt kan du bruke bunnen av en kjele. Eller kjøre på med krydder som allerede er finmalt.
Legg kjøttet tett i tett i skiver i en ildfast form. Gni det inn med krydderet.
Finhakk chili og strø over.
Knus hvitløksfeddene med flatsiden av en kniv og legg over.
Ha appelsinen i biter og legg over.
Hell over olivenolje og eventuelt eplejuice og ha på aluminiumsfolie.
Stek midt i ovnen på 180 grader i 1 time og 50 minutter før du fjerner folien og steker videre i 20 minutter til.
Når kjøttet er ferdig kan du fjerne appelsin og hvitløksbiter.
Dra kjøttet fra hverandre med to gafler, og server det i stekesjyen.
Legg det deilige tacokjøttet på tortillalefser sammen med guacamole, salsa og det du måtte ha lyst på av andre ting.
Slurp!
#svinenakke #nakkekoteletter #taco #texmex #guacamole #salsa #tortilla #meksikansk
Det så helt fantastisk ut! Tusen takk for oppskrift :- )
Tiffany Gnaly: Det er supergodt!:) væsjego’.:)
Hej!
Jag heter Emely och jobbar för ett svenskt företag som heter Sofia Moore som säljer bal/bröllops/brudtärneklänningar. Kunde tyvärr inte hitta din mailadress här på bloggen, men om du skulle vara intresserad av samarbete/sponsring så får du gärna höra av dig till min mail!
Vänligen,
Emely
Har du prøvd med og uten eplejuice, og hva synes du ble best?
Skal lage dette i morgen
Susanne: Jeg synes den er best med eplejuice, men det er ikke kjempestor forskjell, altså.:) Lykke til – det blir nok veldig godt!:)
Jeg lagde og serverte det i går, brukte slowcookeren min på lav hastighet i ca 6 timer. Dette var fantastisk alle elsket det. Serverte med mangosalsa, tomatsalsa og guacomole alt fra bunn. Perfekt
Takk for oppskrift
Susanne: Så deilig! Ble det med eller uten juice?
Det ble med eplemost