Rask Ramen

Det feier for tiden en Ramen-vind over landet, denne japanske betasuppa med nudler og kraft. Helst kokt i timesvis på grisebein eller lignenede.

Men den raskeste versjonen av Ramen, hurtig-ramen – er nudler a la Mr lee.

Her får du en rask versjon av Ramen som ligger et sted midt i mellom, du kan bruker hurtig-nudlene uten krydderet, og lage kraft på terning/fond.

Denne versjonen er stemplet og godkjent av cowboyen min, som var mildt sagt meeeget skeptisk da han hørte at japansk nudelsuppe skulle være dagens middag. Jeg tror det var valget av pulled pork i suppa som bidro til en lykkelig utgang.  

Men suppa kan selvsagt spises som en vegetarrett også, uten kjøttet. 

Nok til minst 4.
Fra kjøkkenbenk til middagsbord 30 minutter. 

Dette trenger du

1 ss sesamolje
3 ts revet ingefær
1 fedd revet hvitløk
12 dl kyllingbuljong (vann + 2 fondcups)
30 gram tørket sopp hvis du får tak i, du  kan også bare droppe det
2 pk instant nudler  du skal ikke bruke krydderposene
1 bunt vårløk
5 dl hakket grønnkål (de selger det bl.a. på meny)
2 gulrøtter, revet 
1 pk pulled pork, eller noe annet kjøtt du har lyst til å ha oppi

Slik gjør du

Tilbered kjøttet etter anvisning på pakka. Det trenger rundt 25 minutter i ovnen, og blir saftig og godt. 

Varm sesamoljen i en stor kjele, og ha i finrevet hvitløk og finrevet ingefær. Surr på middels varme et par minutter, før du har i vann og fondcups. 

Ha i finhakket tørket sopp hvis du har, og la småputre i 10 minutter til soppen er myk.

Ha nudlene i suppa, og la småputre i 5 minutter. (ikke bruk smakstilsetningene!) Brekk gjerne nudlene litt før du har de i gryta, så ikke nudlene blir så lange.

Ha vårløk i skiver og oppi suppa.

Kutt grønnkål i smått, trekk kjelen av varmen og ha den også i suppa.

 

Rør inn finrevet gulrot også. Suppa skal ikke tilbake på varmen nå.

Riv kjøttet fra hverandre med to gafler når det er ferdig.

Ha kjøttet i suppa før servering.

Da er det bare å slurpe i vei. 🙂

#ramen #raskramen #suppe #japansksuppe #nudelsuppe #japanskmat #middag #oppskrift  

Print

2 kommentarer
    1. Reduserte mengden ingefær, og brukte pulled chicken:) Suppe med masse smak! Har fått sansen for å lage ulike supper fra bunnen av:)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg