Kylling Salvie

Jeg er så heldig at jeg har fått naboer som nærmest har et lite minigartneri i hagen sin. Blant annet et bugnende urtebed, hvor jeg stadig blir oppfordret til å forsyne meg. For en luksus!

Blant annet står det en flott og frodig salvie i bedet, og den er helt glimrende å bruke til for eksempel kylling.

Salt, pepper og en raus mengde salvie og sitron – pluss det tilbehøret du vil ha. Så er middagen i boks.

Nok til 4

Fra kjøkkenbenk til middagsbord 40 minutter

Dette trenger du

Kyllingbryst eller filet, ca 500-600 gram
en raus mengde salvie
1 sitron
salt
pepper
aspargesbønner eller noe annet grønt
ris, couscous, quinoa – eller for eksempel en salat

Slik gjør du

Se på denne fine salvien fra naboen!:)

Sett stekeovnen på 200 grader.

Salte og pepre og brun kyllingfileter eller bryst på begge sider på middels varme i stekepanna.

Surr grovhakket salvie i smør i et par minutter i panna etterpå.

Ha filetene i en ildfast form, ha urten over, og skjær en sitron i båter. Skvis en båt eller to over kyllingene, ha restene av båtene innimellom.

Tykke bryst som her trenger bortimot 30 minutter midt i ovnen for å bli ferdige, tynnere fileter ca 20 minutter.

Server med ønsket tilbehør.

Enkelt og nydelig!   

#kylling #salvie #kyllingmedsalvie #middagstips #kyllingiform
 

 
 

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 748

2 thoughts on “Kylling Salvie

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top