Kylling Salvie

Jeg er så heldig at jeg har fått naboer som nærmest har et lite minigartneri i hagen sin. Blant annet et bugnende urtebed, hvor jeg stadig blir oppfordret til å forsyne meg. For en luksus!

Blant annet står det en flott og frodig salvie i bedet, og den er helt glimrende å bruke til for eksempel kylling.

Salt, pepper og en raus mengde salvie og sitron – pluss det tilbehøret du vil ha. Så er middagen i boks.

Nok til 4

Fra kjøkkenbenk til middagsbord 40 minutter

Dette trenger du

Kyllingbryst eller filet, ca 500-600 gram
en raus mengde salvie
1 sitron
salt
pepper
aspargesbønner eller noe annet grønt
ris, couscous, quinoa – eller for eksempel en salat

Slik gjør du

Se på denne fine salvien fra naboen!:)

Sett stekeovnen på 200 grader.

Salte og pepre og brun kyllingfileter eller bryst på begge sider på middels varme i stekepanna.

Surr grovhakket salvie i smør i et par minutter i panna etterpå.

Ha filetene i en ildfast form, ha urten over, og skjær en sitron i båter. Skvis en båt eller to over kyllingene, ha restene av båtene innimellom.

Tykke bryst som her trenger bortimot 30 minutter midt i ovnen for å bli ferdige, tynnere fileter ca 20 minutter.

Server med ønsket tilbehør.

Enkelt og nydelig!   

#kylling #salvie #kyllingmedsalvie #middagstips #kyllingiform
 

 
 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg