Jeg er så heldig at jeg har fått naboer som nærmest har et lite minigartneri i hagen sin. Blant annet et bugnende urtebed, hvor jeg stadig blir oppfordret til å forsyne meg. For en luksus!
Blant annet står det en flott og frodig salvie i bedet, og den er helt glimrende å bruke til for eksempel kylling.
Salt, pepper og en raus mengde salvie og sitron – pluss det tilbehøret du vil ha. Så er middagen i boks.
Nok til 4
Fra kjøkkenbenk til middagsbord 40 minutter
Dette trenger du
Kyllingbryst eller filet, ca 500-600 gram
en raus mengde salvie
1 sitron
salt
pepper
aspargesbønner eller noe annet grønt
ris, couscous, quinoa – eller for eksempel en salat
Slik gjør du
Se på denne fine salvien fra naboen!:)
Sett stekeovnen på 200 grader.
Salte og pepre og brun kyllingfileter eller bryst på begge sider på middels varme i stekepanna.
Surr grovhakket salvie i smør i et par minutter i panna etterpå.
Ha filetene i en ildfast form, ha urten over, og skjær en sitron i båter. Skvis en båt eller to over kyllingene, ha restene av båtene innimellom.
Tykke bryst som her trenger bortimot 30 minutter midt i ovnen for å bli ferdige, tynnere fileter ca 20 minutter.
Server med ønsket tilbehør.
Enkelt og nydelig!
#kylling #salvie #kyllingmedsalvie #middagstips #kyllingiform
Dette så kjempegodt ut :3
Det så godt ut! Fin blogg 🙂