Kålrotmos

Julens pinnekjøtt blir ikke det samme uten en skikkelig deilig kålrotmos ved siden av.

Jeg liker å lage min med en gulrot, en potet og en halv søtpotet i – det gjør noen med både konsistens og smak. Mosen blir fyldigere.

Har du ikke alt så har du sikkert en potet – eller kanskje en gulrot. Bruk 1, 2 eller 3 av delene – så får du rett og slett en bedre mos.

Nok som tilbehør til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 30 minutter.

Kålrotmosen kan du også lage ferdig tidlig på dagen, og bare varme opp igjen før dere skal spise. Så blir det litt mindre å tenke på.

Dette trenger du

1 stk kålrot, gjerne en av de større i hylla
1 kokefast potet
1 gulrot
1/2 søtpotet ikke strengt tatt nødvendig hvis du har gulrot, men hvorfor ikke
ca 1 dl kremfløte eller noen annen type fløte
1-2 ss smør eller plantemargarin
salt og pepper

Slik gjør du

Skrell og skjær alt sammen i firkanter/biter, omtrent på størrelse med små fyrstikkesker, eller litt mindre.

Kok i vann i ca 20 minutter, til bitene er møre. Da skal biten skli superlett av gaffelen – hvis du stikker den i en av de største bitene.

Hell av vannet, ta gryta av plata, og mos alt sammen med en potetstamper. 

Jeg tøyser ikke med julematen  og kjører the real deal når det kommer til blandingen i kålrotmosen. Ekte smør og skikkelig kremfløte.

Bland inn ca 1 dl fløte og et par spiseskjeer smør. Pluss salt og pepper. Smak deg frem. Sjekk konsistensen, trenger den kanskje litt fløte til?

Bruk en stavmikser i gryta til du har en glatt og fin mos.   

Hjelp! Jeg trenger litt pinnekjøtt!!

#julmat #kålrotmos #kålrotstappe #kålrot #mos #stappe #tilbehør #juletilbehør #pinnekjøtt

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg