Enkel marsipankonfekt

Jeg får en slags butikk-kink rundt juletider. Rundt påsketider også. Jeg er nemlig helt tussete etter marsipan. Men jeg kan jo ikke drive å spise det i tide og utide, og siden det dukker så tidlig opp i butikkene er løsningen rett og slett å se en annen vei. Visst funker det!  Marsipan? Nei, det har jeg ikke sett…

Men når det nærmer seg jul er det lov med litt. Og når det dukker opp et superbra tips som dette fra heimbygda (Vegårshei), er det til og med lov å lage det selv.

Nå har jeg lagt disse deilige små konfektene i boks i boden, og skal prøve å late som de ikke finnes helt fram til julaften. Eller kanskje lille-julaften..Da må det vel være love med en? Eller begynner ikke julehøytiden egentlig på bitte-lille-julaften??

Gi meg styrke!!

Vel. Skulle jeg ryke på en marsipansmell  før jul – er heldigvis disse lekende lett å lage en gang til. Kjøp en rull marsipan, bland den med litt cointreau og litt revet appelsin. Dypp marsipanen i litt smeltet sjokolade, og vips så er de ferdige.

Nok til en julaften eller to.

Fra kjøkkenbenken til grådig munn, 10 minutter + avkjøling i kjøleskap.

Dette trenger du

1 rull marsipan
1 appelsin 
1 kork cointreau
100 gram sjokolade

Slik gjør du

Ha en rull marsipan i en bolle sammen med en kork cointreau.

Riv skallet fint av en nyvasket appelsin, og ha i sammen med likøren.

(Du kan visst også bruk sitron/1 kork limoncello)

Rull ut små kuler, som du trykker litt flate som en litt tykk femmer. 

Smelt sjokolade i vannbad, og dypp halve marsipanen i sjokoladen. Sett til avkjøling.

(Vannbad er ikke komplisert, det er bare å ha en større kjele kvartfull med vann, og en mindre kjele oppi der igjen med sjokoladen i  biter oppi. Sett på middels varme, og rør i sjokoladen når den begynner å smelte. Så fort den er uten klumper tar du den av varmen. Ikke fall for fristelsen å kjøre på med varme, hvis vannet koker kan det fort sprute opp i sjokolade-kjelen, og det er litt uheldig.)

Finn frem et koselig fat, og gled deg!

 

#marsipan #marsipankonfekt #konfekt #julemarsipan #julekonfekt #cointreau   

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg