Bruschetta

Bruschetta var i utgangspunktet en måte å bruke opp gammelt brød på. Litt hvitløk, litt olivenolje og litt salt – og vips en liten rett.

Senere er det kommet andre toppinger – og tomat er vel den vanligste. I følge Wikipedia uttaler de fleste Bruschetta feil. Både fagfolk og vanlig folk (for eksempel jeg) sier stort sett brusjetta. Mens den italienske uttalen er brosketta.

Nuvel. Uansett hvordan man uttaler dette er det ingen grunn til å vente til brødet er gammelt før man lager bruschetta. Som tapas, som forrett eller som en kveldsnacks. Det er veldig lettvint, utrolig godt, og stort sett elsket av alle.

Jeg foretrekker denne varianten med avocado, rødløk, tomat og parmesan. NAM!!

Nok til en haug med bruschetta.

Fra kjøkkenbenk til tapasbord, 20 minutter.

Dette trenger du

1-2 baguetter
1 dl olivenolje + til pensling
1 hvitløksfedd
2 tomater
1 avocado
1/2 rødløk
fersk basilikum
salt
pepper
parmesan

Slik gjør du

Skjær tomater i terninger, rødløk i smått og avocado i terninger.

Se her for en smart måte å kutte avocado på. 

Miks sammen med olivenolje, salt, pepper og en neve finhakket basilikum.

Skjær baguettskiver (ca 1 cm tykke) på skrå, og pensle dem med olivenolje. Stek på 180 – 200 grader i 5-10 minutter til de er så sprø og gylne som du vil ha de.

Skjær en hvitløk i to på langs, og smør skivene med hvitløken når baguettene er ferdigstekt.

Legg på godt med fyll på hver av skivene.

Ha over godt med nyrevet parmesan – og server til noen utvalgte heldiggriser.

 

 #bruschetta #tapas #italienskmat #småretter #avokado #parmesan #tomat #olivenolje

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg