Bruschetta var i utgangspunktet en måte å bruke opp gammelt brød på. Litt hvitløk, litt olivenolje og litt salt – og vips en liten rett.
Senere er det kommet andre toppinger – og tomat er vel den vanligste. I følge Wikipedia uttaler de fleste Bruschetta feil. Både fagfolk og vanlig folk (for eksempel jeg) sier stort sett brusjetta. Mens den italienske uttalen er brosketta.
Nuvel. Uansett hvordan man uttaler dette er det ingen grunn til å vente til brødet er gammelt før man lager bruschetta. Som tapas, som forrett eller som en kveldsnacks. Det er veldig lettvint, utrolig godt, og stort sett elsket av alle.
Jeg foretrekker denne varianten med avocado, rødløk, tomat og parmesan. NAM!!
Nok til en haug med bruschetta.
Fra kjøkkenbenk til tapasbord, 20 minutter.
Dette trenger du
1-2 baguetter
1 dl olivenolje + til pensling
1 hvitløksfedd
2 tomater
1 avocado
1/2 rødløk
fersk basilikum
salt
pepper
parmesan
Slik gjør du
Skjær tomater i terninger, rødløk i smått og avocado i terninger.
Se her for en smart måte å kutte avocado på.
Miks sammen med olivenolje, salt, pepper og en neve finhakket basilikum.
Skjær baguettskiver (ca 1 cm tykke) på skrå, og pensle dem med olivenolje. Stek på 180 – 200 grader i 5-10 minutter til de er så sprø og gylne som du vil ha de.
Skjær en hvitløk i to på langs, og smør skivene med hvitløken når baguettene er ferdigstekt.
Legg på godt med fyll på hver av skivene.
Ha over godt med nyrevet parmesan – og server til noen utvalgte heldiggriser.
#bruschetta #tapas #italienskmat #småretter #avokado #parmesan #tomat #olivenolje
Cialis Psicologico [url=http://genericcial.com]online pharmacy[/url] Priligy Berlin Chemie Viagra Online Offerte Canada Rx Customer Support