I min familie er det to retter som henger hardt igjen etter min mormor. Den ene er kjøttkakene – tradisjonelt nok. Den andre er eggerøra.
Jeg lager eggerøre slik mamma alltid har gjort det, og hun lager den slik min mormor gjorde det. Med smør, fløte og tålmodighet.
Resultatet er ikke det smulete, rotete eggekaoset du får av den tradisjonelle måten, men en solgul og silkemyk bit av eggehimmelen.
Bare prøv – du kommer aldri til å se deg tilbake.:)
Dette trenger du
egg så mange du vil ha
fløte 1 ss per egg
smør til å steke i, og gjerne litt ekstra i røra
litt salt til tre egg bruker jeg 1/2 – 1 ts
eventuelt gressløk
Jeg regner 1 egg per voksen. Men bruker max 6-7 egg i panna av gangen. Da er det bedre å lage i flere omganger.
Du kan selvsagt bruke melk og plantemargarin også med samme teknikk.
Slik gjør du
Finn frem egg og kalorier.
Pisk egg, fløte og salt til det skummer. Ha gjerne i noen små biter smør (1/2 ts per bit) i røra også.
Ha røra i en stekepanne på middels lav varme (smør/plantemargarin først).
Når røra begynner å stivne litt bruker du stekespaden og drar røra inn mot midten. Bruk god tid og jobb deg hele veien rundt.
Som du ser på bildet over blir det liggende en liten haug i midten. Det som ikke er stivnet renner ut i panna igjen.
La det stivne litt til og ta samme runden på nytt.
Til slutt renner det ikke mer røre tilbake, og eggerøra er mer eller mindre ferdig.
Hvis det fortsatt er litt bløtt på toppen, kan du bare skru ned varmen til et laveste, og la røra ligge å stivne litt til i panna.
Frokost!
#eggerøre #frokost #langsomeggerøre #mormorseggerøre #egg
åh, nå fikk jeg lyst på eggerøre 😀
namnam! ser godt ut 🙂
Stikk innom bloggen min, der har jeg en spørsmålsrunde i dag. Spør hva du enn ønsker 🙂
Keths!: Jeg også.:-D
Acquisto Viagra San Marino Viagra Cialis Levitra Generique [url=http://cialvia.com]where to buy cialis online safely[/url] Canada Pharmacy Online Alli Diet Pill Baclofene Depression