Biff og brokkoli

Klassisk biff med tilbehør som bernaise og favorittpoteter er aldri feil. Men ofte blir det et veldig mektig måltid. Denne biffretten er av det litt lettere slaget, men jammen ganske digg den også. 

Saftige biffstrimler med råstekt selleri og brokkoli – sprinklet med cashewnøtter og med en hot dip av creme fraiche tilsatt litt pepperot. NAM!

Server gjerne sammen med ris eller quinoa, eller for eksempel denne utrolig gode blomkålmosen.

Husk at det er en fordel for kjøttet at det ligger i romtemperatur en halvtimes tid før du skal steke det. Så ta det ut av kjøleskapet i god tid.

Denne kjappe og enkle retten finner du selvsagt også på min matapp. Appen kan du bruke til inspirasjon, som kokebok og som handleliste.

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord 30 minutter.

Dette trenger du

1 ss olje
50 gram cashewnøtter, gjerne usaltede
400 gram biffkjøtt
1 brokkoli
4 stilker stangselleri
1,5 dl kjøttbuljong (1/2 terning pluss vann)
2 ts pepperrot (eller mer hvis du vil)
4 ss creme fraiche, gjerne lett creme fraiche  

Slik gjør du

Rist nøttene i litt olje i stekepanna. Sett til side.

Stek biffstrimlene på høy varme. La de bli litt godt brune på alle kanter og pepre underveis.

Ta ut kjøttet, og stek biter av brokkoli og selleri i et par minutter også.

Ha buljingen over grønnsakene.  La putre i et par minutter til.

Bland creme fraiche og pepperrot.

Ha kjøttet tilbake i panna sammen med grønnsakene. 

Sprinkle over nøttene og server sammen med dippen og tilbehøret ditt.

Ferdig!

#biff #biffogbrokkoli #middag #middagstips #cashewnøttene #mat  
     

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

One thought on “Biff og brokkoli

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top