Spagetti med reker og tomat

Når du blogger om mat, ender du ofte opp med å snakke om mat. Særlig i møte med nye mennesker. Alle har et forhold til mat, enten de liker å lage mat eller ikke.

Det som er så gøy med det, er de gjerne deler sine favorittoppskrifter med meg. Da blir jeg så glad! Spesielt når det funker så bra som denne gjør.

Trine er en ny nabo, og hun har ofte servert den spagettiretten på jentekvelder. Men den er så rask og god at den egentlig kan serveres når som helst, spør du meg. Det er fløte i den, så den passer kanskje best til pent – men altså, stort mer enn 20 minutter bruker du ikke på dette. Med kjempegodt resultat! Og hvis du liker spagetti med sjømat – liker du sikkert også denne pastaen med laks – som jeg har fått av en annen snill leser. 

Takk Trine!

Oppskriften kommer selvsagt også min matapp.

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til takknemlig munn, 20-25 minutter.

Dette trenger du

500 gram spagetti
1 bøtte reker i lake, gjerne en av de litt større
1 boks hakket tomat, 400 ml
1 kremfløte, 3 dl
1-3 hvitløksfedd
1-2 ss olivenolje
1 potte persille

Slik gjør du

Sett på vann til pasta.

Surr finhakket hvitløk i litt olivenolje i en passe romslig gryte. Bruk middels lav varme, så ikke hvitløken blir brent.

Hell av laken på rekene, og ha laken sammen med hvitløken.

Skru opp varmen til middels høy, og kok inn laken i 5-10 minutter så væsken reduseres til i hvert fall det halve.

Ha i hakket tomat, og kok inn i 5-10 minutter til, til væsken er resudert med minst halvparten.

Ha i fløte og all persillen. Hakk persillen godt og unngå store stilker.

Varm opp, og skru ned varmen. Nå skal det ikke kokes inn, bare bli gjennomvarmt.

Dra kjelen av platen og legg i rekene rett før servering. De skal ikke koke i det hele tatt – da blir de bare til gummi.

Med en gang du har blandet rekene i sausen, blander du sausen med spagettien og serverer.

 

Ojojoj! Dette er deilig!

 

#spagetti #spagettimedsjømat #spagettimedrekerogtomat #middagstips #hverdagsmat #festmat #kosemat

 
     

7 kommentarer

Siste innlegg