Pasta Milanese

Denne raske pastaretten ble en innertier hos meg. Skinke og sjampinjong sammen med tomat og litt forskjellige typer ost. Litt rødvinseddik gjorde også smaken rikere.

Den kommer garantert til å havne på middagsbordet vårt flere ganger. Raskt og rimelig, og vil du lage en sunnere variant kan du bruke fullkornspasta.

Milanese finner du selvsagt også på min matapp.

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 20-30 minutter.

Dette trenger du

500 gram pasta, gjerne kort type
8 skiver skinke, jeg valgte Serrano
8 ferske sjampinjonger i skiver, vanlig størrelse
4 ss tomatpure
1 ss rødvinseddik pluss 3 ss vann
6 ss finrevet parmesan
6 ss revet gulost
2 ss smør, eller litt mer
1/2 ts revet muskat
salt og pepper

Slik gjør du

Sett på vann til pasta, og kok etter anvisning på pakka.

Surr skinkebiter. sjampinjong og litt smør i stekepanna på middels varme.

La sjampinjongen bli litt brun før du har i tomatpure, rødvinseddik og vann. Surr et par minutter til.

La alt bli jevnt fordelt og gjennomvarmt før du drar panna av varmen.

Ta en kaffekopp og sett til side en kopp med pastavann.

Bland pasta med ost og smør. Spe på med litt av pastavannet du satt til side. Du trenger ikke bruke alt.

Bland inn salt, pepper og revet muskat etter smak.

Bland inn skinke- og soppblandingen.

Server som den er – eller med litt salat ved siden av.

 

#pasta #milanese #pastamilanese #pastamedskinkeogsopp #hverdagsmat #hverdagsmiddag

 

4 kommentarer
    1. Elisabeth: Hei! Nå ligger den der. Oppskriftene legges inn manuelt av meg, og hvis det har sneket seg inn et tegn som f.eks. apostrof eller parentes vil den ikke være synlig. beklager dette – men nå skal det altså være i orden. Ha en fin dag videre! Mvh Siri

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg