Kremet potetsalat med vårløk

Når sola og grillen kommer fram, må det være potetsalaten som er Norges mest populære tilbehør. Og her på bloggen har jeg tidligere lagt ut tre forskjellige typer potetsalat som er deilige å bruke. Men jeg tror jeg må plusse på min nye favoritt. Denne er også kremet, men med litt andre smaker.

Helt nydelig synes jeg den var, så det er bare å fyre opp grillen.

Nok til 4 som tilbehør

Fra kjøkkenbenk til hagebord, ca 30-40 minutter. Men den kan med fordel stå å trekke litt i kjøleskap før dere skal spise – da blir den enda bedre. 

Dette trenger du

1 kg nypoteter, amandinepoteter, eller andre små partypoteter med kort koketid som skal spises med skallet på
1,5 dl creme fraiche
1 pose majones (ca 160 gram)
1/2 – 1 bunt vårløk
1-2 never finhakket persille
saften av 1/2 lime
1 ts salt
1 ts sukker
1/2 ts pepper

Slik gjør du

Kok potetene etter anvisning på pakka, og del dem i to etter kokingen.

Bland creme fraiche, majones, lime, salt, pepper og sukker i en mindre bolle.

Vend denne blandingen inn sammen med potetene.

Finhakk så mye vårløk og persille som du vil ha og vend dette også inn i potetsalaten.

La gjerne potetsalaten stå fra en halvtime til et par timer i kjøleskap hvis du har anledning. Da trekker de gode smakene inn i potetene, og de blir bare enda bedre.

Server herligheten på et penere fat og kos deg!

 

#potetsalat #grillmat #tilbehør #salat #sommermat   

   

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 748

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top