Kremet potetsalat med vårløk

Når sola og grillen kommer fram, må det være potetsalaten som er Norges mest populære tilbehør. Og her på bloggen har jeg tidligere lagt ut tre forskjellige typer potetsalat som er deilige å bruke. Men jeg tror jeg må plusse på min nye favoritt. Denne er også kremet, men med litt andre smaker.

Helt nydelig synes jeg den var, så det er bare å fyre opp grillen.

Nok til 4 som tilbehør

Fra kjøkkenbenk til hagebord, ca 30-40 minutter. Men den kan med fordel stå å trekke litt i kjøleskap før dere skal spise – da blir den enda bedre. 

Dette trenger du

1 kg nypoteter, amandinepoteter, eller andre små partypoteter med kort koketid som skal spises med skallet på
1,5 dl creme fraiche
1 pose majones (ca 160 gram)
1/2 – 1 bunt vårløk
1-2 never finhakket persille
saften av 1/2 lime
1 ts salt
1 ts sukker
1/2 ts pepper

Slik gjør du

Kok potetene etter anvisning på pakka, og del dem i to etter kokingen.

Bland creme fraiche, majones, lime, salt, pepper og sukker i en mindre bolle.

Vend denne blandingen inn sammen med potetene.

Finhakk så mye vårløk og persille som du vil ha og vend dette også inn i potetsalaten.

La gjerne potetsalaten stå fra en halvtime til et par timer i kjøleskap hvis du har anledning. Da trekker de gode smakene inn i potetene, og de blir bare enda bedre.

Server herligheten på et penere fat og kos deg!

 

#potetsalat #grillmat #tilbehør #salat #sommermat   

   

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg