Stekt Savoykål

Naboen min er baker og driver sammen med et par andre Hesnes Kjøkken i tilknytning til Hesnes Gartneri utenfor Grimstad. Et sted vel verdt å besøke hvis du er på de kanter.

I tillegg til å være en hyggelig kar, følger dette naboskapet (heldige oss) ofte med bonuser i form av bakverk eller annet snadder. Som f.eks. en Savoykål. 

(Les mer om den kålen på Bama sine sider)   

Jeg valgte å skjære min gavekål i strimler, og steke den i panna sammen med chili og hvitløk. Før servering fikk den et dryss med parmesan og flaksalt. Og for et enkelt og nydelig tilbehør det er! Jeg hadde en biff liggende og slenge som ble middag den dagen. Biffen var god og mør, men jeg vil si at kålen spilte hovedrollen her denne gangen.

Savoykål er i sesong fra juli til januar, så jeg anbefaler å gå til anskaffelse av en – og lage dette. Ved siden av fisk, kylling – eller biff. Eller noe annet du har lyst på.

Nok som tilbehør til 4

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 20 minutter

Dette trenger du

1 Savoykål
1 rød chili
2 fedd hvitløk
litt smør
2 ss olivenolje
2-3 ss grovrevet parmesan
1/2 ss flaksalt

Slik gjør du

Ta av de ytterste bladene på kålen. Vask og tørk.

Skjær så den nydelige saken i fire store båter, og så i strimler.

Skjær chili og hvitløk i smått.

Surr først chili og hvitløk i litt smør i stekepanna på middels lav varme. Surr i et halvt minutt/et minutt før du har i den strimlede kålen.

Skru opp til middels varme. Panna er ganske full, men kålen faller litt sammen etter hvert. La kålen bli litt myk og litt brun her og der, ha på litt olivenolje underveis. Vend ofte, og la den få cirka 10 minutter i panna.

Server med parmesan og flaksalt.

Nam!

 

#savoykål #kål #savoy #chili #hvitløk #tilbehør #parmesan #flaksalt  

 

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

3 thoughts on “Stekt Savoykål

  1. Jeg hadde plutselig et par Savoy-kål liggende og slenge og da var det jammen kjekt at du sendte meg denne oppskriften :-)). Den ble tilbehør til laks med ingefærsaus i går og det smakte fortreffelig! Mitt nye favoritt-tilbehør, – enkelt var det også.

  2. Kari: Ikke sant??:-D Du bor jo så lettvint til også! Kan kjøpe savoykål når som helst. Da vet du hva jeg ønsker meg i gave neste gang jeg har… 50 årsdag. Eller no’.:)

  3. Priligy Chi L Ha Usato Cs Online Support24 Precio Cialis 10 [url=http://cialcheap.com]cialis without prescription[/url] Secure On Line Pharmacy Levitra Angebote Amoxicillin And Daily Dosage

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top