Ketchup

Ketchupen har asiatiske aner, og det var på tidlig 1800-tallet at tomatketchupen først så dagens lys. I 1876 lanserte Heinz en tykkere, litt søtere saus, og jeg liker å tro at det var omtrent slik som denne jeg gir deg oppskrift på her at de mente det skulle smake.

Vi går grillsesongen i møte, og det meste kan kjøpes ferdig, det er bare å slenge pølsene, de krydrede potetene eller det ferdigmarinerte kjøttstykket på.

Men om du ikke liker å boltre deg så veldig med tilbehøret, anbefaler jeg likevel at du prøver deg på en egenmekka ketchup. Den lager seg nesten av seg selv, og er en fryd å servere.

Hvis du er invitert på grillfest er det også en genial gave å ha med til vertskapet. Du kan lage den i god tid også, den holder en tre ukers tid i kjøleskap, og den kan fryses. Prøv og se!  

Fra kjøkkenbenk til hagebord, 1 time og 10 minutter. 5 minutters forberedelser, 1 times putring på ovnen, og 5 minutters etterarbeid. 

Dette trenger du

1 boks hakket tomat, 400 gram
1 løk ikke den største du finner
2 ss olivenolje
1-2 ss tomatpure
1,5 dl brunt sukker
1 dl eplecidereddik
1/2 rød chili uten frø
litt salt, f.eks. 1/2 teskje

Slik gjør du  

 

Skjær løken og chilien (fjern frøene inni først) i biter. Ha alt i en gryte, og la det putre på lav varme i ca en time. Rør av og til.

Avkjøl noe og bruk stavmikser i gryta så ketchupen får ketchupkonsistens. 

Og vips, du kan glede maten og magen med hjemmemekka ketchup.

 

#ketchup #tomatketchup #tilbehør #grill  

 

Print

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

3 thoughts on “Ketchup

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top