Ketchup

Ketchupen har asiatiske aner, og det var på tidlig 1800-tallet at tomatketchupen først så dagens lys. I 1876 lanserte Heinz en tykkere, litt søtere saus, og jeg liker å tro at det var omtrent slik som denne jeg gir deg oppskrift på her at de mente det skulle smake.

Vi går grillsesongen i møte, og det meste kan kjøpes ferdig, det er bare å slenge pølsene, de krydrede potetene eller det ferdigmarinerte kjøttstykket på.

Men om du ikke liker å boltre deg så veldig med tilbehøret, anbefaler jeg likevel at du prøver deg på en egenmekka ketchup. Den lager seg nesten av seg selv, og er en fryd å servere.

Hvis du er invitert på grillfest er det også en genial gave å ha med til vertskapet. Du kan lage den i god tid også, den holder en tre ukers tid i kjøleskap, og den kan fryses. Prøv og se!  

Fra kjøkkenbenk til hagebord, 1 time og 10 minutter. 5 minutters forberedelser, 1 times putring på ovnen, og 5 minutters etterarbeid. 

Dette trenger du

1 boks hakket tomat, 400 gram
1 løk ikke den største du finner
2 ss olivenolje
1-2 ss tomatpure
1,5 dl brunt sukker
1 dl eplecidereddik
1/2 rød chili uten frø
litt salt, f.eks. 1/2 teskje

Slik gjør du  

 

Skjær løken og chilien (fjern frøene inni først) i biter. Ha alt i en gryte, og la det putre på lav varme i ca en time. Rør av og til.

Avkjøl noe og bruk stavmikser i gryta så ketchupen får ketchupkonsistens. 

Og vips, du kan glede maten og magen med hjemmemekka ketchup.

 

#ketchup #tomatketchup #tilbehør #grill  

 

Print

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

3 thoughts on “Ketchup

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top