Helstekt filet av svin

Har du lyst til å lage noe skikkelig godt? Denne svinefileten er saftig og god, og med masse smak i de freshe grønnsakene.

Magert er det også. Så kan du skru opp eller ned kalorinivået på tilbehøret.     

Jeg bruker ofte denne potetmosen, og en deilig appelsinsaus med sjalottløk som mitt tilbehør.

Bruke indrefilet eller ytrefilet, og inviter noen du er glad i på middag.

Nok til 4

Fra kjøkkenbenk til middagsbord 45 minutter

Dette trenger du

1-2 fileter av svin, ca 300-600 gram
1 ts salt og 1/2 ts pepper
1-2 ss matolje
2-3 ss hakket persille hvis du har
1 rødløk
1 fedd hvitløk
1/2 squash
1 rød paprika
1 gul eller grønn paprika
4 vanlige tomater

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 175 grader.

Skjær løk i båter, hakk hvitløk i smått  og tomatene i båter. Paprikaen i biter og squashen i biter.

Fres alt i olje på middels varme 3-4 minutter i stekepanna før du har det i en ildfast form.

Det er best å gjøre dette i flere omganger, så stekepanna ikke blir så full.  

Gni filetene inn med salt, pepper og eventuelt persille, og brun raskt på alle sider på middels høy varme.  

Stek på 175 grader i 15-20 minutter til kjøttet fortsatt er litt rosa i midten.

Kjernetemperatur skal være ca 70 grader, så du kan eventuelt bruke steketermometer.

La kjøttet hvile 5-10 minutter før du skjærer det i skiver. 

#svin #indrefilet #grønnsaksform #middag #gjestemiddag #festmiddag #svinefilet 

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 748

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top