Svineschnitzel

Det skjer mye på matfronten i Norge. Utvalget blir bedre i butikkene, lokale produsenter får mer hylleplass og oppmerksomhet – og maten på kafeer og restauranter blir stadig bedre mange steder. Jeg synes jeg merker en økt interesse for matlaging blant barn og unge også – men jeg vil tro det varierer fra skole til skole hvor bra opplæringen og oppmerksomheten rundt dette er.  

En del mat langs veien har også tatt seg opp, men fortsatt synes jeg det er et stykke igjen. Det virker som de tenker ganske likt, og det er lite variasjon fra sted til sted. De samme varmrettene, de samme bagettene.

Når jeg tenker dårlig veikromat, tenker jeg schnitzel. En sånn pappaktig og seig sak. Jeg vet ikke hvor utbredt den fortsatt er – men spiselig var den ikke.

Ikke sånn som denne. Denne  schnitzelen her er milevis unna den schnitzelen som tradisjonelt sett har blitt servert på norske veikroer.

Her snakker vi saftig kjøtt, banket med kjærlig hånd, saltet og pepret, med et lett dryss av hvetemel. Vendt i lettpisket egg og badet i pankosmuler. Eller loffsmuler. Stekt brune og pene og servert med en kjapp remulade og noen drypp av sitron.

Move over veikroschnitzel!     

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 30 minutter

Dette trenger du

ca 500 gram svinekjøtt som f.eks. filet eller lignende
ca 100 gram hvetemel
2 egg
ca 100 gram panko, eller loffsmuler (panko er japanske brødsmuler, veldig godt egnet til panering. Kjøp i innvandrerbutikk eller butikk med godt utvalg)
salt og pepper
sitron
kapers om du vil
gjerne denne lettvinte remuladen til  

Kokte poteter eller røsti er ved ved siden av.

Slik gjør du

Skjær kjøttet ca en centimeter tykt. Bank livskiten ut av det, slik at det blir ca 1/2 cm tykt.

Bruk tre ulike tallerkener (jeg bruker litt vide, dype pastatallerkener til dette formålet).

En med mel, en med pisket egg (bare bruk gaffel) og en med panko eller andre smuler.

Salte og pepre kjøttet før du vender det i 1.mel, 2.egg og 3, panko.

Stek på middels varme i stekepanna på begge sider til schnitzlene er brune og pene.

Sånn!

 

#schnitzler #wienerschnitzel #svineschnitzel #svin #remulade  

     

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg