Varme bær med nyrkrem

Nyr er en ferskost, og et fantastisk produkt som du gjerne kan bruke i stedet for rømme eller fløte. Du kan også f.eks. blande fløte og nyr, for en syrligere krem med mindre fett.

Her har jeg brukt nyr i en krem sammen med varme bær. En super dessert i mørketiden!

Nok til 4-6 personer 

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 20 minutter

Dette trenger du

100 gram brunt sukker
1 dl vann
1 vaniljestang
1 stjerneanis
2 dl eplejuice, ren juice uten tilsetningsstoffer
800 gram frosne bær, gjerne en miks av typer
2 dl kremfløte
200 gram nyr
2 ts sukker

Slik gjør du

Kok opp eplejuice sammen med sukker og vann.

Skjær et snitt i vaniljestangen på langs, og ha hele stangen og stjerneanis i gryta.

Etter at det er kokt opp, kan du ha bærene i sausen, og la de trekke til du er ferdig med kremen.

Pisk fløte og nyr med sukker.

Får du ikke tak i nyr, er det bare å lage vanlig krem, eller blande med f.eks. litt pisket creme fraiche.

Server til heldige gjester!  

#nyr #dyrket #nyrkrem #varmebær #bærdessert  

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top