Nyr er en ferskost, og et fantastisk produkt som du gjerne kan bruke i stedet for rømme eller fløte. Du kan også f.eks. blande fløte og nyr, for en syrligere krem med mindre fett.
Her har jeg brukt nyr i en krem sammen med varme bær. En super dessert i mørketiden!
Nok til 4-6 personer
Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 20 minutter
Dette trenger du
100 gram brunt sukker
1 dl vann
1 vaniljestang
1 stjerneanis
2 dl eplejuice, ren juice uten tilsetningsstoffer
800 gram frosne bær, gjerne en miks av typer
2 dl kremfløte
200 gram nyr
2 ts sukker
Slik gjør du
Kok opp eplejuice sammen med sukker og vann.
Skjær et snitt i vaniljestangen på langs, og ha hele stangen og stjerneanis i gryta.
Etter at det er kokt opp, kan du ha bærene i sausen, og la de trekke til du er ferdig med kremen.
Pisk fløte og nyr med sukker.
Får du ikke tak i nyr, er det bare å lage vanlig krem, eller blande med f.eks. litt pisket creme fraiche.
Server til heldige gjester!
#nyr #dyrket #nyrkrem #varmebær #bærdessert