Karamelliserte poteter

Mamma og pappa har et veldig nært forhold til Danmark. Helt siden de reiste dit på sykkeltur da de forlovet seg, har Danmark betydd noe helt spesielt for dem. De reiser dit gjerne noen ganger i året, for å besøke venner eller for bare ta seg en tur.

Opp igjennom har vi hatt litt danske innslag i matveien også. For eksempel har det hendt at disse brune potetene har kommet på bordet på julaften. I tillegg til vanlige poteter.Selv om de er et tradisjonelt tilbehør til dansk julemat, passer de fint til ribbe også.

Jeg synes disse potetene er skikkelig gode. Bare prøv selv!

Nok til 4 som tilbehør

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, ca 20 minutter  – hvis potetene er ferdigkokte (kok de gjerne dagen før)

Dette trenger du

1 kg ferdigkokte småpoteter uten skall. Pass på at du ikke koker de så de begynner å bli løse. De skal være faste i fisken.
100 gram sukker
30 gram smør

Slik gjør du

Smelt sukkeret i en kjele – gjerne jern eller teflon – på middels varme.

Tilsett smør.

Skyll potetene i kaldt vann, slik at de er litt fuktige før du har de i gryta.

Surr og vend i sukker og smør til de får en karamellisert overflate.

Husk å vaske gryta/panna raskt etterpå. Stivnet sukker kan være vanskelig å få bort.

Ferdig!

 

#brunepoteter #karamellisertepoteter #tilbehør #jul   

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top