Mamma og pappa har et veldig nært forhold til Danmark. Helt siden de reiste dit på sykkeltur da de forlovet seg, har Danmark betydd noe helt spesielt for dem. De reiser dit gjerne noen ganger i året, for å besøke venner eller for bare ta seg en tur.
Opp igjennom har vi hatt litt danske innslag i matveien også. For eksempel har det hendt at disse brune potetene har kommet på bordet på julaften. I tillegg til vanlige poteter.Selv om de er et tradisjonelt tilbehør til dansk julemat, passer de fint til ribbe også.
Jeg synes disse potetene er skikkelig gode. Bare prøv selv!
Nok til 4 som tilbehør
Fra kjøkkenbenk til middagsbord, ca 20 minutter – hvis potetene er ferdigkokte (kok de gjerne dagen før)
Dette trenger du
1 kg ferdigkokte småpoteter uten skall. Pass på at du ikke koker de så de begynner å bli løse. De skal være faste i fisken.
100 gram sukker
30 gram smør
Slik gjør du
Smelt sukkeret i en kjele – gjerne jern eller teflon – på middels varme.
Tilsett smør.
Skyll potetene i kaldt vann, slik at de er litt fuktige før du har de i gryta.
Surr og vend i sukker og smør til de får en karamellisert overflate.
Husk å vaske gryta/panna raskt etterpå. Stivnet sukker kan være vanskelig å få bort.
Ferdig!
#brunepoteter #karamellisertepoteter #tilbehør #jul