Krokan

Min favoritt-is har alltid vært krokanis. Stor var derfor gleden da jeg oppdaget at krokan er noe du kan enkelt kan lage selv. 

Lett som en plett!

Fra kjøkkenbenk til dessertmunn, cirka 20 minutter

Nok til et lite glass

Dette trenger du

4 ss mandler
4 ss sukker
1/2 ss smør

Slik gjør du

Bruk gjerne jernpanne eller -gryte hvis du har det.

Sett panna på middels varme.

Ha i smør, og ha i sukkeret med en gang det smelter.

Rør litt så det klumper seg.

Ha i grovhakkede mandler. Bruk tresleiv. Vend og snu mye.

Hold på til mandelbitene begynner å bli gylne. Det tar bare noen få minutter.

Spre massen utover et bakepapir, og la det avkjøles.

Knekk opp og ha alt sammen i en pose. Knus krokan i posen med en kjøttklubbe eller noe annet som egner seg.

Oppbevar på tett glass.  

(NB! Husk å vaske panna ganske raskt. Størknet sukker henger godt fast.) 

 

#krokan #dessert #søtt

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg