Multekrem med krokan

Da jeg var liten var det ikke desserten som var høydepunktet på julaften. Multekrem var liksom ikke det helt store. Selv om pappa var veldig stolt over multene han egenhendig hadde plukket på et hemmelig sted. 

Men nå? Nå gleder jeg meg lange tider i forveien til denne desserten. Særlig etter at jeg oppdaget dette krokan-tipset. Krokan er nemlig som skapt for multekrem!

Silkemyk og søt krem, med syrlige og friske multer. Og skikkelig bra krønsj med krokan. Superdessert, rett og slett. Så klart den må spises på selveste julaften.  

Fra kjøkkenbenk til dessertmunn, 15 minutter 

Nok til 4.

Dette trenger du

3 dl kremfløte
2 ss sukker
3 dl multer, gjerne med litt sukker

Her finner du oppskrift på krokan

Slik gjør du 

Stivpisk krem og sukker – men husk å gi deg mens leken er god. Det skal ikke bli smør heller.

(Ha gjerne med en spiseksje creme fraiche når du pisker, hvis du ønsker en litt syrligere krem)

Bland inn multer, men spar litt til pynt.

Finn frem krokan, og dryss multer og krokan over kremen ved servering.

Mange liker å servere multekremen med krumkaker, sandkaker eller noe lignende – men for meg er det mer enn nok med krokan.   

 

#multekrem #juledessert #multer #molter #krem #dessert #krokan

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg