Biscotti

Biscotti er en italiensk kaffekakekjeks som stekes i to omganger, og som blir ekstra sprø og god, og perfekte å dyppe i en god kopp med kaffe.

Perfekt til julekaffen!

Nok til ca 70 stk.

Fra kjøkkenbenk til kaffebord ca 90 minutter.

Dette trenger du

100 gram mandler, grovhakket
50 gram mørk sjokolade, grovhakket
125 gram hvetemel
125 gram grovt (sammalt) speltmel
1 ts bakepulver
2 ts malt kanel
150 gram rørsukker (brunt)
2 store egg (eller 3 små)
2 ss rapsolje eller annen nøytral matolje

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 175 grader.

Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.

Bland i ett og ett egg. 

Ha i olje, og la deigen bli seig, samlet og god.

Sett kjølig en halvtime.

Lag fire like pølser av deigen som er ca 2 cm tykke.

Stek i 20 minutter midt i ovnen på 175 grader.

Avkjøl noe.

Sett stekeovnen ned til 150 grader,

Skjær pølsene på skrått, la bitene være ca 1 1/2 cm tykke.

Stek i 20 minutter til, de skal være gyldne og fine.

Da er det bare å finne frem kaffen!

 

#biscotti #julekos #kjeks #kake #italiensk #kaffekos #oppskrift

 

Print

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg