Gresskarsuppe

Jeg har aldri kledd meg ut til Halloween. Det er når man skriver sånne setninger at man skjønner hvordan tiden flyr, og hvor forandret barndommen har blitt siden jeg var liten. Vi hadde barne-tv kl.18, og da var det NRK som gjaldt. Ingen Ipads, ingen tv-spill. Hjemme hos oss var det ikke video eller svensk TV, engang. Og vi kledde oss ut i romjula, gikk fra dør til dør i nabolaget, og kom hjem med i overkant mange klementiner. 

Mine barn får helt andre minner, og helt andre vaner. Sånn er det fra generasjon til generasjon. Jeg skulle selvsagt ønske at julebukker fortsatt var populært, men med den overveldende mengden amerikanske barne-tv-programmer de får inn med morsmelka skjønner jeg godt at det er Halloween som blir foretrukket.

Så…If you can’t beat them – join them. Selvfølgelig skal vi feire Halloween! Så får mine julebukk-eventyr tilhøre det eksotiske repertoaret i da-mamma-var-liten-historiene. (Hvor den mest utrolige så langt er: Det fantes ikke mobiltelefoner!)

I disse dager er butikkene fulle av gresskar som bare venter på å bli maltraktert rundt forbi i de tusen hjem. Og hvis du er en av dem som skal prøve deg, bør du absolutt spare kjøttet inni til denne nydelige gresskarsuppen jeg har fra Anne-Lise. For en ting er i hvert fall sikkert – god mat er god mat, enten man var barn da eller er barn nå.

Nok til 4 som kveldsmat eller lunsj

Server gjerne suppen med den spicy sausen Harissa

Fra kjøkkenbenk til bord, cirka 30 minutter

Dette trenger du

1 kg gresskarkjøtt i terninger
1 liter hønsebuljong
1 boks kokosmelk, 400 ml
2 dl melk eller fløte
1 ts salt
1/2 ts pepper
l1/2 ts sukker

Slik gjør du

Rens gresskar og skjær kjøttet i terninger.

Kokes mørt i buljongen i ca 20-30 minutter.

Mos med stavmikser i gryta til en jevn og fin suppe.

Ha i salt, pepper og sukker.

Ha også i kokosmelk og fløte.

Server når den er gjennomvarm. 

Server gjerne med Harissa, og brød er også godt til.

 

#halloween #gresskarsuppe #suppe #gresskar #harissa   

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg