Jeg har alltid vært glad i røkelaks, men kan bare ha litt av gangen. Laks er en mektig fisk!
Men denne fiskeretten ga meg en kremet og eksklusiv følelse. Med byggryn, rømme og friske grønnsaker fungerte laksen helt perfekt. Dette er enkel og delikat mat som gjerne kan serveres til gjester, dessuten er det ganske raskt gjort. Du trenger ikke mer enn en halvtime på kjøkkenet.
Bare prøv selv.:)
Nok til 3-4 personer
Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 30 minutter
Dette trenger du
250 gram byggkorn
200 gram røkelaks
1/2 purre
2 vårløk
1/2 løk
1 fedd hvitløk
2 dl rømme
1/2 brokkoli
1 beger sherrytomater
gressløk
sitron
Slik gjør du
Kok byggryn i lettsaltet vann i 12-15 minutter.
Surr hakket løk, vårløk, purre og hvitløk mykt i en stekepanne på middels lav varme. Det tar ca 5-10 minutter.
Tilsett brokkoli i små buketter og surr et par minutter til.
Bland inn rømme og ferdigkokte byggryn i løkblandingen.
Smak til med en skvis sitron, salt og pepper.
Skav røkelaks i passende biter og vend inn i blandingen sammen med halve tomater.
Litt gressløk på toppen og maten er klar!
#byggryn #røkelaks #laks #rømme #middag #hverdagsmiddag #festmiddag
Ser kjempegodt ut! 🙂
Så godt det så ut! 🙂