Byggryn med røkelaks

Jeg har alltid vært glad i røkelaks, men kan bare ha litt av gangen. Laks er en mektig fisk!

Men denne fiskeretten ga meg en kremet og eksklusiv følelse. Med byggryn, rømme og friske grønnsaker fungerte laksen helt perfekt. Dette er enkel og delikat mat som gjerne kan serveres til gjester, dessuten er det ganske raskt gjort. Du trenger ikke mer enn en halvtime på kjøkkenet. 

Bare prøv selv.:)

Nok til 3-4 personer

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 30 minutter

Dette trenger du

250 gram byggkorn
200 gram røkelaks
1/2 purre
2 vårløk
1/2 løk
1 fedd hvitløk
2 dl rømme
1/2 brokkoli
1 beger sherrytomater
gressløk
sitron

Slik gjør du

Kok byggryn i lettsaltet vann i 12-15 minutter.

Surr hakket løk, vårløk, purre og hvitløk mykt i en stekepanne på middels lav varme. Det tar ca 5-10 minutter.

Tilsett brokkoli i små buketter og surr et par minutter til.

Bland inn rømme og ferdigkokte byggryn i løkblandingen.

Smak til med en skvis sitron, salt og pepper.

Skav røkelaks i passende biter og vend inn i blandingen sammen med halve tomater.

Litt gressløk på toppen og maten er klar!

 

#byggryn #røkelaks #laks #rømme #middag #hverdagsmiddag #festmiddag  

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 748

2 thoughts on “Byggryn med røkelaks

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top