Hummus

Jeg er forelsket. I kikerter. Kikerter høres ikke sexy ut i det hele tatt. Det høres tørt og kjedelig ut. Men det er det altså ikke! Blant annet finner du kikerter i denne nydelige marokkanske suppa.

Men dronningen av retter med kikerter må være den nord-afrikanske dippen hummus. Kikerter, olivenolje, hvitløk og sitron. Litt sesampasta (Tahini) hvis du får tak i. Så enkelt. Og så innmari, innmari godt.

Dette må du lage! Perfekt helgekos, eller som en aperitif før middag.

Nok til aperitif til 4 personer

Fra kjøkkenbenk til bord, ca 5 minutter.

Dette trenger du

1 boks kikerter, 400 gram
2 ss tahini (kan skippes, men gjør hummusen fastere i konsistensen)
1 hvitløksfedd
1/2 ss grovt havsalt, eller 1 ts vanlig salt
3 ss olivenolje
1 1/2 ss – 2 ss saft av sitron
paprikapulver til pynt
koriander eller persille til pynt
noe brød eller flatbrød som kan dippes (vi bruker ristet pitabrød)

Slik gjør du

Skyll kikertene.

Ha de i en stavmikser. (Du kan godt spare noen få til pynt)

Ha i tahini også hvis du får tak i. Ikke så store spiseskjeer, dippen skal ikke bli for tykk, heller.

Ha også i hvitløk, sitron, olivenolje og salt. Havsalt kan du gjerne knuse i en morter først.

Pynt med et paprikadryss, noen kikerter og litt finhakket persille eller koriander.

Halvstekte pitabrød kan du skjære i to og ta i brødristeren. Del de opp i mindre biter ved servering.

 

#hummus #kikerter #dipp

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg