Lavendelkjeks

Nå er vi inne i den tiden hvor de med skikkelig grønne fingre begynner å bli neglebitende rastløse. Hagen begynner å åpenbare seg, men nattefrosten kan fortsatt komme overraskende på. Min mamma flytter snart ut i hagen sin – og kommer nesten ikke inn igjen før langt utpå høsten. Men så blir det også en fin hage!

Selv kjøpte vi hus i Tvedestrand for tre år siden, og kom rett fra betong i Oslo – uten noe særlig erfaring på området. Hagen her er ikke så stor, men den er helt nydelig, på en litt sånn provence-shabby måte. Med trollhassel og dansk piletre, en liten benk laget av en helt rund stokk og en gammel trillebår i jern som funker som blomsterpotte. Jeg er veldig glad i hagen vår.    

Og når sommeren er på vei liker jeg å plante mye lavendel. Har du vært i Sør-Frankrike noen gang? Der kan du kjøre forbi svære åkere med blålilla lavendel. For et syn! Så mye er det ikke plass til hos oss, men ganske mye får jeg stappet inn på hageflekken vår likevel. 

Og hva er da bedre enn å knipe av litt av blomstene, hakke de pent opp – og bruke de i disse kjeksene? Kan hage- og vårfølelsen bli mer komplett da? Neppe. Disse er like enkle som de er nydelige, og du finner også oppskriften i boka jeg har vært med på å lage: En bit av Sørlandet.


Nok til 20-25 kjeks

Fra kjøkkenbenk til kakemunn, 20-20 minutter.

Dette trenger du

4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
100 gram romtemperert smør
1 dl sukker
2 ss hakket lavendelblomst
1 ss honning
1 dl vann

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 grader.

Bland alt til en fin deig. Deigen skal være litt klissete, men likevel skal det være mulig å trykke ut kakekjeksene på en skjærefjøl eller lignende.


Knip av nok blomster slik at det blir ca 2 spiseskjeer med finhakket blomst.

Bland godt inn i deigen.

Trykk ut litt av deigen på en skjærefjøl til 1/2 – 1 cm tykkelse. Bruk et lite kjøkkenglass eller noe annet for å få runde, fine kjeks.

Legg kjeksene på bakepapir og stek de i 8-10 minutter på 200 grader. De skal være sandfargede, men litt brune rundt kanten.

Konsistensen kan minne litt om kakemenn.

Har du hage? Da tar du med deg kjeksene ut dit. 🙂

 

#lavendelkjeks #lavendel #kjeks #kake #kakekjeks 

 

 

 

  

5 kommentarer

Siste innlegg