Matmuffins

Muffinsformer er praktiske å bruke til langt mer enn søte saker. For eksempel disse deilige matmuffinsene.

Perfekte til lunsj eller i matpakka – eller i sekken på tur.

Vi snakker fullkornsmuffins med paprika, vårløk og skinke  – enkle å lage og nydelige å spise!

Fra kjøkkenbenk til hånd, 30 minutter.

Dette trenger du

2 ss olivenolje
½ rød paprika
2-3 stilker vårløk
1-2 never finhakket skinke
3 dl fullkornsmel
2 dl havregryn
1 strøken spiseskje med bakepulver
1 ts salt
½ ts tørket timian (kan skippes)
2 egg
2 ½ dl lettmelk
1-2 dl revet gulost
olje til pensling av formene

Slik gjør du


Sett stekeovnen på 200 grader, og pensle 12 muffinsformer i f.eks. silikon eller lignende.

Surr finhakket paprika og vårløk i olivenolje i stekepanna på middels lav varme i 5-6 minutter.


Bland alt det tørre.


Pisk egg og melk i en annen bolle.


Bland det tørre med egg/melke-blandingen.

Ha i paprika og vårløk – og skinke hvis du vil.


Fordel røren i 12 former, cirka 2 gode spiseskjeer i hver form.

Dryss litt ost over, og gjerne litt mer finhakket vårløk.

Stek midt i ovnen i 20 minutter.

La hvile i 10 minutter før du tar de ut av formene. 


Hello baby!

 

#muffins #matmuffins #fullkornsmuffins #niste

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 748

9 thoughts on “Matmuffins

  1. Hei.
    De så veldig gode ut! Skal prøves snart!
    Var det havregryn på bildet? De står ikke på ingredienslisten 🙂 Hilsen Anja

  2. Hei – ser veldig godt ut. Jeg må holde meg til litt “smal” mat. Vet du omtrent hvor mye kalorier det er i dette?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top