Sjokolademilkshake

Sommerferien er på hell, og ferien er over for bloggen også. Jeg gleder meg til å komme i gang igjen! Håper alle dere lesere har hatt en fin ferie, og er klare for litt ny inspo ved kjøkkenbenken.  

Her i Tvedestrand merker vi det i gatene våre. Når fellesferien er slutt synker tempoet, og det er ikke lenger kø i butikkene og fullt av båter langs bryggene og biler på parkeringsplassene. Det er vemodig, men også litt godt. Jeg liker kontrastene ved å bo i en sommerby. Og for de som tror at nå er det slutt på all aktivitet – så kan jeg forsikre dere om at livet går sin gang også om vinteren – som hos alle andre. Da er det barnehage og SFO, fotball, svømming og barneidrett. Barnebursdager i helgene, og koselige vennemiddager på mørke høstkvelder. Men uterestaurantene er nok stengt, ja.     

Vi bor jo midt i ferien, så vi holder oss her i juli. Det er deilig å ha Norges fineste sommersted rett på utsiden av døra, og storbyene og syden kan vente til en annen gang for vår del. Vi har en sliten, gammel sjekte et steinkast unna huset, badetøyet alltid klart i en bag – og vi har nabojenta som barnevakt hvis vil vi ut på en voksenvift i nærområdet på kvelden. Vi kan ikke bedre få det!:)

Et nytt innslag på bryggekanten i den koselige byen vår i år er Burgers & Shakes. De åpnet på forsommeren, med skikkelig gjennomført amerikansk Diner-stil, økologisk kjøtt i burgerne fra sørlandske Jens Eide, og tykke, syndige, deilige milkshakes! For en glede! Hele familien har spist middagen vår der ved flere anledninger i sommer – flere enn godt er, antagelig. Skikkelig bra burger er jo aldri feil. Men for meg er det kanskje milkshaken som står øverst på pallen. Jeg elsker en god sjokoshake!

Og for de som ikke bor rett ved Burgers & Shakes – så er det selvsagt fullt mulig å lage denne deiligheten hjemme selv. Det er faktisk ganske lett!

Så her kommer oppskriften på sommerens store slager. 

Nok til 1 stor milkshake (hele isboksen ryker med til 4 shakes)

Dette trenger du

2 dl sjokoladeiskrem
2 dl melk
1-2 ss O’boy eller mer

Slik gjør du

Ha alt i en blender, og miks til shaken er jevn og luftig.

Ikke kjør blenderen for lenge, da blir konsistensen ikke noe bra.

Ha eventuelt litt mer melk i hvis du synes den er for tykk, og litt mer O’boy hvis du vil.

O salige sjokoshake!

 

#milkshake #sommer #burgersandshakes #sjokoshake #sjokolademilkshake   

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

One thought on “Sjokolademilkshake

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top